SDP neće Jovićevića, onda ga neće ni Demokrate

Iz Demokrata kažu da će isključivo podržati kandidata oko kojeg se dogovore sve partije, SDP kategorički odbija da to bude Jovićević
877 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Jovićević (Novine)
Andrija Jovićević (Novine)
Ažurirano: 10.02.2018. 12:29h

Socijaldemokratskoj partiji (SDP) potpuno je prihvatljiv predlog da novinarka Milka Tadić Mijović bude predsjednički kandidat opozicije, ali nije da to bude Andrija Jovićević dok bi Demokratska Crna Gora mogla podržati bivšeg ministra unutrašnjih poslova kojeg Demokratski front (DF) želi da kandiduje ako ga podrži cjelokupna opozicija.

Demokrate neće podržati nijednog nestranačkog kandidata ukoliko se sve ostale partije opozicije ne usaglase oko njega.

Iz Bečićeve partije su ranije kazali da oni neće podržati kandidata za predsjednika koji je bio u bilo kojoj vladi Mila Đukanovića, a Jovićević je bio na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) od 2001. do 2003. godine.

Funkcioner Demokrata, koje su saopštile da oni neće učestvovati u izboru nestranačkog kandidatanakon što je njihov predsjednik Aleksa Bečić objavio da se neće kandidovati, kazao je “Vijestima” nezvanično da će podržati svakog kandidata oko kojeg cijela opozicija postigne dogovor.

“Naš stav je jasan, bezuslovna podrška svakom kandidatu kojeg dogovori parlamentarna opozicija, a ne djelovi te opozicije. Mi smo odustali da bi se opozicija ujedinila, a ne razjedinila”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Demokrata.

To znači eventualna kandidatura Jovićevića zavisi od SDP-a koji ne želi da on bude kandidat. “Tadić Mijović nam je potpuno prihvatljiva, i Ranko Krivokapić je bio među ljudima koji su sa njom razgovarali. Jovićević nije prihvatljiv”, kazao je izvor “Vijesti” iz SDP-a.

SDP bi, rekao je taj sagovornik, podržao da Tadić Mijović bude kandidat takozvane građanske opozicije i u slučaju da DF odbije njenu kandidaturu, a ukoliko ne dođe do dogovora njihova kandidatkinja bi najvjerovatnije mogla biti poslanica Draginja Vuksanović.

Krivokapić, predsjednik URA Dritan Abazović i funkcionerka Demosa Tina Raičević u četvrtak su razgovarali sa Tadić Mijović, a Abazović je ranije razgovarao sa čelnicima DF-a o njenoj kandidaturi. DF je navodno na tom sastanku tražio da takozvana građanska opozicija razmotri i kandidaturu Jovićevića.

Bonus video: