UCG: "Divlja ljepota" je pokazala suštinsko značenje i sada ima vizuelni identitet

Oni dodaju da "u ovoj državi je odavno sve obesmišljeno i izvrgnuto ruglu. Policija je mnogo puta do sada ponizila državni parlament, pa nije čudo što slične scene gledamo i po gradovima"

1466 pregleda 0 komentar(a)
Logo UCG, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Logo UCG, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora (UCG) najoštrije je osudila postupke državne izvršne vlasti u Budvi.

"Slike iz naše metropole turizma će obići svijet i to je jedino što naša vlast može da ponudi ove sezone. "Divlja ljepota" je pokazala suštinsko značenje i od danas ima novi vizuelni identitet. Nažalost, nismo iznenađeni", navodi se u saopštenju UCG.

Oni dodaju da "u ovoj državi je odavno sve obesmišljeno i izvrgnuto ruglu. Policija je mnogo puta do sada ponizila državni parlament, pa nije čudo što slične scene gledamo i po gradovima. Parlamentarna demokratija je sahranjena. Prava je šteta što je završio mandat Aiva Orava koji bi već sjutra potpisao neki sporazum o saradnji sa izvršnom vlašću ne miješajući se u naše unutrašnje stvari".

"Sve što nam se dešava u nadrealnoj stvarnosti zaslužili smo, ova brutalna hapšenja i prebijanja, poslanika, odbornika, sveštenika, episkopa, običnih ljudi koji više ne mogu da trpe teror, slika su Crne Gore koju smo zaslužili, naša slika ali i obraz Evropske unije. Petnaest godina iz Brisela stižu aplauzi ovoj vlasti, petnaest godina se tapše po ramenu jedna kriminalna struktura koja čeličnim boksom i lancima drži narod u pokornosti. Dvije decenije sa najvažnijih evropskih adresa stižu pohvale za izborne procese i samo katkad stidljivo i kuloarski prigovara se ovoj vlasti na lošoj demkoratskoj praksi. Dvadeset godina se prašta svaki lopovluk i prepušta porobljenom i ogoljenom narodu da se izbori za slobodu", saopšteno je iz UCG.

Oni su dodali da se u Budvi dogodio najočegledniji primjer korupcije.

"U Budvi se prvo dogodila očigledna korupcija - prodata je i predata narodna volja, a onda slijedi batinanje i represija nad pobunjenima. Slika policijske moći u državi koja je izgubila svaku moć udžbenički je primjer propalih sistema. Mi nažalost ne možemo da se poredimo ni sa jednom evropskom državom izuzev, možda sa Bjelorusijom ali evropskoj birokratiji to ne smeta - i u Đukanovića i u Lukašenka se polažu evropske nade i tvrda vjera da će preko korupcije i policijskih šapa usidriti svoje zemlje u sigurnu evropsku luku", navodi se u saopštenju.

Iz UCG napominju da građani znaju šta će uraditi.

"Građani znaju šta im je činiti. Moramo se braniti sami jer je ovo naša država i naša kuća. Otpor tiraniji i neslobodi sveta je obaveza svakog pojedinca koji vjeruje svojim očima više nego tuđim lažima. Budva je pod okupacijom ali tako je i u ostatku države. Ako se ne budu za slobodu borili svi građani ništa bolje od ovoga i ne zaslužujemo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: