"politički problemi se rješavaju policijskom silom"

Zeković: Crna Gora s primitivizmom ne može naprijed

"Korupcija, posebno ona politička, samo hrani i primitivizam i nacionalizam, poručio je potpredsjednik SDP-a

2922 pregleda 6 komentar(a)
Zeković, Foto: Zoran Đurić
Zeković, Foto: Zoran Đurić

Crna Gora s primitivizmom bilo koje vrste ne može naprijed, a korupcija, posebno ona politička, samo hrani i primitivizam i nacionalizam, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

On je kazao da država u kojoj se politički problemi rješavaju policijskom silom najbolje pokazuje stanje demokratije i političkog sistema, zbog čega, kako je naveo, Crna Gora nazaduje na putu ka Evropskoj uniji i gubimo podršku i povjerenje međunarodnih partnera.

„SDP je više puta upozoravao da je politička korupcija najveća prijetnja stabilnosti političkog sistema i da zakonomjerno vodi potpunom urušavanju elementarnog povjerenja bez kojega nije moguće demokratski funkcionisati“, navodi se u saopštenju Zekovića.

Prema njegovim riječima, SDP je bio možda i najveća žrtva političke korupcije 2016. godine, koja se desila u državnom parlamentu.

„A sada je svima jasno da je upravo od tog trentuka krenuo slobodan pad institucija, demokratije i našeg evropskog puta“, dodao je Zeković.

On je kazao da su dešavanja u Budvi ružna slika zbog koje su s pravom uznemireni građani Crne Gore.

Kako je naveo, umjesto da se građani Budve bave pripremom „onoga što će ostati od turističke sezone“, oni svjedoče raznim primitivizmima koji su danas kulminirali i policijskom intervencijom.

„Crna Gora s primitivizmom bilo koje vrste ne može naprijed, a korupcija u bilo kom obliku, a posebno ona politička, samo hrani i primitivizam i nacionalizam“, istakao je Zeković.

To bi, kako je kazao, morali da znaju oni koji se navodno zaklinju u državu Crnu Goru.

„A svojim postupcima u kontinuitetu samo produbljuju nepravdu u društvu, jačajući na taj način i one snage koje žele nestanak Crne Gore“, dodao je Zeković.