Nikolić: Vidjeli smo šta bi se desilo kad bi opozicija imala državnu vlast

Portparol DPS-a ocijenio da je policija danas postupala profesionalno

4908 pregleda 61 reakcija 58 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić ocijenio je da je policija danas u Budvi postupala profesionalno, korektno i uz minimum upotrebe prinude i sredstava prinude uspjela da "obezbijedi sprovođenje zakona".

"Što nije bilo ni malo jednostavno imajući u vidu jedno krajnje nekorektno, nevaspitano ponašanje prema pripadnicima Uprave policije koji su obilježile provokacije, uvrede, omalovažavanje i tako dalje. Dakle, pripadnici Uprave policije su uprkos svemu ovome uspjeli da svoj posao obave profesionalno i omogućili da se apsolutno sprovedu procedure i zakonske pretpostavke za ono što je, da kažem, nesporno zakonsko utemeljenje, a odnosi se prije svega na novu parlamentarnu većinu koja postoji u Budvi", kazao je Nikolić.

On smatra da je danas u Budvi pokazana "nevjerovatna manifestacija nevaspitanja, lične nekulture i pravnog divljaštva". "Dakle, jedan scenario i jedno ponašanje koje je više podsjećalo na neki pokušaj linča u Srednjem vijeku nego na moderni grad na Mediteranu, na primorju u XXI vijeku, jeste zapravo ogledalo onoga na što bi ličila Crna Gora kada bi naši politički konkurenti iz opozicije imali mogućnost da vrše vlast", kazao je on.

On smatra da sada imaju "bjelodan dokaz" šta bi se dešavalo u Crnoj Gori kada bi opozicija na državnom nivou bila na vlasti.

"Kako bi se odnosili prema onome šta su zakoni, prema onome što su pozitivno pravni propisi, propisane procedure. Dakle, na sreću vjerujemo i sigurni smo da im građani to na državnom nivou neće dozvoliti, da su prepoznali zbilja jedno ponašanje koje je za svaku osudu i kojeg bi trebalo da se stide svi oni koji su bili tamo a koji su izgovarali one stvari koje su izgovarali, a koji su napadali službena lica u vršenju dužnosti, koji su na najgori način vrijeđali i omalovažavali pripadnike Uprave policije, koji su iznosili onakve komentare u odnosu i na državu Crnu Goru i na njene institucije, i na njene pripadnike . I nadam se iskreno da je ovo već sada da kažem jedna završna i poslednja faza ovog ludila koje smo imali u Budvi da ćemo nakon ovoga ipak omogućiti da se na jedan normalan način nastavi vršenje vlasti od strane novokonstituisane većine. Dakle, mi smo apsolutno ispoštovali sve zakonske procedure, ponavljali smo od početka da imamo dovoljno demokratskog kapaciteta da ovu priču sprovedemo od početka do kraja. Tako se i desilo, i dakle vjerujem da su se sada stekli uslovi da jedna nova parlamentarna većina upravlja Budvom", kazao je Nikolić.

On je kazao da su registrovali određene prijetnje, i "određeno crtanje meta da tako kažem našim aktivistima u Budvi i određene napade na njih prije svega u retoričkom i verbalnom smislu".

"Pozive na njihov linč kada se pojave na javnim mjestima od pedsjednika Opštinskog odbora do odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Budva pa i do naših aktivista i svih članova. I moram da kažem da prvo takvim ponašanjem se ozbiljno zalazi u zonu krivične odgovornosti, a nisam siguran uz sve ona djela koja su vjerujem počinjena prethodnih dana od strane bivšeg rukovodstva opštine Budva da im odgovara da dodatno zalaze da kažem u zonu krivično-pravne odgovornosti. Drugo da, institucije države Crne Gore apsolutno imaju kapacitete, vjerujemo u taj kapacitet, da zaštite svakog i da zaštite one koji imaju svoje, da kažem pravo da se politički izjašnjavaju i budu pripadnici bilo koje partije", rekao je Nikolić.

On je poručio da DPS sama ima "apsolutno kapacitete da zaštiti sve svoje članove". "Da zaštiti sve svoje funkcionere i svakog svog pripadnika od onoga što su nasrtaji i pokušaji političke provokacije i ugrožavanje njihove bezbjednosti i stabilnosti. Zbog toga još jednom poručujemo svim onima koji su to danas u Budvi radili, da se okanu tog posla jer je to nešto što nećemo tolerisati i nešto što ćemo na jedan ili drugi način, a prije svega institucionalan znati kako da stanemo tome na kraj", zaključio je Nikolić.

Bonus video: