Carevićevom sinu zadržavanje do 72 sata

On je večeras nakon 22 sata, pošto mu je završeno saslušanje, izveden iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru pod pratnjom policije

61602 pregleda 326 reakcija 55 komentar(a)
Carević izveden uz policijsku pratnju, Foto: Siniša Luković
Carević izveden uz policijsku pratnju, Foto: Siniša Luković

Milanu Careviću, sinu gradonačelnika Budve Marka Carevića, određeno je zadržavanje do 72 sata dok se ne saslušaju ostali svjedoci događaja u kojem je navodno napao policajca.

On je večeras nakon 22 sata, pošto mu je završeno saslušanje, izveden iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru pod pratnjom policije.

Anđa Radovanović, svježe imenovana u ODT Kotor je postupajući tužilac.

Advokat Dražen Medojević je kazao da se u večerašnjem saslušanju pokazalo da Milan Carević nije uradio to što mu policija stavlja na teret, te da to pokazuje i video snimak incidenta u Budvi.

Izrazio je očekivanje da će ga istražni sudija već sjutra tokom dana, nakon saslušanja ostalih svjedoka, pustiti da se u daljem postupku brani sa slobode.

Marko Carević je kazao da je njegov sin "navodno napao policajca, a zapravo je 11 njih tuklo Milana".

Pred zgradom Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru se u znak podrške Milanu Careviću okupilo više stotina građana.

Oni su se nakon izlaska mlađeg Carevića iz zgrade Tužilaštva uz skandiranje "Milo lopove" mirno razišli. Većina njih vratila se za Budvu gdje će, kako kažu, nastaviti da protestuju pred zgradom Opštine.

foto: Siniša Luković

Iako je ispred zgrade ODT u Kotoru bilo pojačano prisustvo policije, oko 21 čas pristiglo je još tridesetak policajaca u opremi za razbijanje demonstracija.

foto: Siniša Luković

To su okupljeni popratili zvižducima i skandiranjem "i da vas je dvaput više, sloboda se ovdje piše" i pjesmom "Dobro došli, kićeni svatovi".

Okupljeni ispred zgrade ODT Kotor
Okupljeni ispred zgrade ODT Kotorfoto: Siniša Luković

Marko Carević je kazao da je ovo trenutak "da se digne cijela Crna Gora". Tvrdi i da je njegovog sina Milana danas "tuklo 11 policijskih specijalaca".

On je istakao da je "ponosan na svoga sina koji je činio sve što čine pošteni i časni Crnogorci od solunskog fronta naovamo - branio svoga oca".

"Vrijeme je da se digne Crna Gora, prićerani smo uz zid i nemamo više izbora nego da se borimo. Nadam se da će ovaj talas slobode krenuti iz Budve i Kotora večeras i mi ćemo sigurno pobijediti i na narednim izborima", rekao je Carević.

On je pozvao policiju "da shvati da tuče i maltretira svoju braću i svoj narod".

Izrazio je nadu da će Tužilaštvo profesionalno raditi svoj pozao "a ako i ne radi, sve je za čovjeka, pa i Spuž".

"I mi smo svi spremni da idemo u Spuž, ali nas ne mogu sve uhapsiti koliko nas ima i koliko mi želimo slobodu", rekao je Carević.

Kazao je da ujutro skida gips sa povrijeđene noge i da ide na posao u Opštinu Budva "jer moram da poćeram ove lopove koji su tamo ušli".

Građani su oko 19.30 počeli da se okupljaju ispred zgrade ODT Kotor, gdje su pjevali "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora" i skandiraju "Milo lopove".

Okupljeni su pjevali: "Nema kralja, nema Tita, sad se ovdje Bato pita", "Mi smo vojska Bata Carevića" i "Tamo daleko".

Ispred zgrade ODT Kotor su bile pojačane jedinice policije.

Policija ispred zgrade ODT u Kotoru
Policija ispred zgrade ODT u Kotorufoto: Siniša Luković

Kordon policajaca sa zaštitnom opremom bio je raspoređen ispred ulaza u zgradu Tužilaštva.

Marko Carević
Marko Carevićfoto: Siniša Luković
Carević ispred zgrade ODT u Kotoru
Carević ispred zgrade ODT u Kotorufoto: Siniša Luković

"Oni se ništa ne pitaju, njima je samo posao da biju", prokomentarisao je Carević ponašanje policije.

Kordon policajaca ispred ulaza u zgradu Tužilaštva
Kordon policajaca ispred ulaza u zgradu Tužilaštvafoto: Siniša Luković

U znak podrške Milanu Caeviću ispred zgrade ODT Kotor su i Nikola Jovanović, šef kabineta Carevića, menadžer Opštine Budva Milo Božović i Maden Mikijelj, sekretar za investicije u Opštini Budva, kao i više odbornika i funkcionera DF iz Kotora i Budve.

Tu su i funcioneri građanske liste "Narod pobjeđuje" iz Tivta, nekoliko odbornika i funkcionera Demokrata, bivši predsjednik budvanskog parlamenta Đorđije Vujović, kao i više sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske.Ranije danas okupljeni ispred Opštine Budva, koji su došli kako bi podržali budvanske funkcionere, pozvani su da dođu u 20 časova ispred kotorskog tužilaštva gdje će biti saslušan Milan Carević.

Ranije danas bivši šef budvanskog lokalnog parlamenta, Đorđije Vujović pozvao je građane da dođu ispred zgrade ODT Kotor kako bi dali podršku Milanu Careviću.

Za to je organizovan i prevoz iz Budve.

Gradonačelnik Budve Marko Carević, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva pušteni su danas popodne na slobodu.

Bonus video: