URA: Zamjenom teza žele da prikruju loše upravljanje Zetom

“Da podsjetimo građane Zete al i lokalno rukovodstvo da je za kapitalni projekat, put Golubovci – Mataguži 2016. godine bilo planirano 450. 000 eura ali da u toj godini taj projekat nije započet. Gradnja srednje stručne škole planirana takođe ranije, otpočela je tek u 2017. godini. Takav je slučaj i sa izgradnjom kraka bulevara, koji će se spojiti sa obilaznicom oko Golubovaca"
2 komentar(a)
Balša Vujačić, Foto: URA
Balša Vujačić, Foto: URA
Ažurirano: 09.02.2018. 17:56h

Svojstveno DPS-u, njihovim mahinacijama i pokušajima da zamjenom teza opravdaju svoju promašenu politiku treba čitati odgovor Gradske opštine Golubovci na saopštenje člana podgoričkog odbora URA, Balše Vujačića.

“Drago nam je da su čelnici iz GO Golubovci iza nepotpisanog odgovora u prvi plan priznali da su najviše novih radnih mjesta obezbijedili u administraciji i državnim institucijama koje funkcionišu u okviru GO Golubovci kako bi se uhljebljem odužili vojnicima partije a sve na teret građana Zete. Zanimalo bi nas i da gospoda iz lokalne vlasti navedu bar jednog velikog investitora koji je odlučio da u njihovom prethodnom mandatu uloži svoj kapital na području Zete. Od stotinjak radnih mjesta koji oni navode u realnom sektoru, realnost je mnogo manji broj i to onih koji rade u uslužnim djelatnostima, kafanama i kladionicama”, tvrdi Vujačić.

Vujačić kaže i da je indikativno to što se lokalna vlast u Golubovcima za započinjanje kapitalnih projekata odlučila tik pred izbore, iako su oni bili planirani godinama unazad.

“Da podsjetimo građane Zete al i lokalno rukovodstvo da je za kapitalni projekat, put Golubovci – Mataguži 2016. godine bilo planirano 450. 000 eura ali da u toj godini taj projekat nije započet. Gradnja srednje stručne škole planirana takođe ranije, otpočela je tek u 2017. godini. Takav je slučaj i sa izgradnjom kraka bulevara, koji će se spojiti sa obilaznicom oko Golubovaca, a koji je trebao da bude izgrađen znatno ranije. Zanimljivo samo prije par mjeseci iz Direkcije za saobraćaj rečeno je da se taj projekat neće izvoditi prije izbora, već nakon njihovog održavanja, ali se od tog odustalo i krenuto je sa ovim projektom tik pred izborni ciklus. Osim toga, obilaznica je samo dodatno umrtvila život užeg centra Golubovaca”, ističe Vujačić.

On napominje i da se vizionarstvo i političko umijeće vođenja GO Golubovci ogleda i u pokušaju gradnje sportske hale u Beglacima, izgradnje saobraćajnice Velji put – Golubovci, pješačke staze Kurilo – Bijelo Polje, uređenju park šume Beglaci u Goričanima…

“Treba li reći da su to sve projekti za čiju realizaciju je bio opredijeljen novac ali koji nikada nijesu započeti, sem sportske hale u Beglacima koja je ostala “čardak ni na nebu ni na zemlji” a opredijeljeni i planirani novac ne zna se gdje je preusmjeren”, tvrdi Vujačić.

On poručuje lokalnoj upravi u Zeti da se nada da će i dugo najavljivane a skoro započete kapitalne radove završiti pa makar to i bilo tik pred izbore.

“No, sigurni smo i da vam ni to neće pomoći da zadržite i povratite povjerenje građana koje ste imali u prethodnom mandatu”, zaključuje Vujačić.

Bonus video: