Demokrate: DPS i njeni ekstremisti najveća prepreka ulasku u EU

"Učenici jednog od najvećih regionalnih ekstrema pokušali su da golom silom, prebijenjem, hapšenjima, lomljenjem stakala i uništavanjem inventara Skupštine opštine Budva sprovedu svoje diktatorsko-ekstremističke zamisli"

1400 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) i njeni ekstremisti su najveća brana uspostavljanju moderne, evropske i pravne države - oni su brana demokratiji i najveća prepreka ulasku naše zemlje u Evropsku uniju, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

"Vojini učenici su danas po svemu sudeći prevazišli svog učitelja. Učenici jednog od najvećih regionalnih ekstrema pokušali su da golom silom, prebijenjem, hapšenjima, lomljenjem stakala i uništavanjem inventara Skupštine opštine Budva sprovedu svoje diktatorsko-ekstremističke zamisli. Ovakve Šešeljevske metode navode sve nas na zaključak koji čujemo na svakom koraku, a on glasi: “Danas je najveća sramota u Crnoj Gori glasati za DPS, raditi kao DPS ili djelovati u ime DPS-a.” DPS i njegovi ekstremisti su najveća brana uspostavljanju moderne, evropske i pravne države. Oni su brana demokratiji i najveća prepreka ulasku naše zemlje u Evropsku uniju", navode Demokrate. U Crnoj Gori su, kako smatraju, ugroženi svi - Crnogorci, Srbi, Muslimani, Bošnjaci, Albanci, Hrvati i svi građani koji su protiv DPS-a.

"Jednom riječju, u Crnoj Gori nijesu ugroženi samo ekstremi, kojih je, očigledno, najviše u DPS-u. Takvi ljudi, koji su sledbenici Vukove i Vojine katedre kleronacionalizma, ne poznaju demokratske standarde niti priznaju Ustav i zakone. Poznaju samo mržnju, silu, bezakonje, nacionalizam, šovinizam, ratnohuškačku retoriku, suzavce, pendreke, marice, prijetnje, prebijanja i sve ono čega se savremeni svijet stidi. Uostalom, vidjeli smo i nešto slično čuli na njihovom nedavno održanom Kongresu na kojem su gostovali aveti prošlosti i zvijezde devedesetih sa kojima su postavili temelje nacionalističko-huškačke politike", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su pozdravili reakcije britanske i američke ambasadorke, koje su, kako navode Demokrate, osudile nasilje i upotrebu sile pozvale na poštovanje demokratskih procesa i obezbjeđivanja uslova za slobodne i fer izbore koji su temelj demokratije.

Bonus video: