Zakon o istopolnom partnerstvu prošao Odbor za ljudska prava

Podršku Zakonu dali su funkcioneri DPS-a Halil Duković, Suad Numanović, Žana Filipović, Nada Drobnjak i Branka Tanasijević. Protiv su bili Budimir Aleksić (DF) i Nedžad Drešević (BS) koji ni na glasanju u Skupštini posljednjeg dana jula 2019. nije podržao zakon koji istopolnim parovima daje (skoro) jednaka prava kao i heteroseksualnim

2220 pregleda 1 komentar(a)
Odbora za ljudska prava, Foto: Damira Kalač
Odbora za ljudska prava, Foto: Damira Kalač

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola dobio je zeleno svjetlo većine članova Odbora za ljudska prava i nakon što ljetos nije prošao, ponovo će se naći pred poslanicima u Skupštini.

Podršku Zakonu dali su funkcioneri DPS-a Halil Duković, Suad Numanović, Žana Filipović, Nada Drobnjak i Branka Tanasijević. Protiv su bili Budimir Aleksić (DF) i Nedžad Drešević (BS) koji ni na glasanju u Skupštini posljednjeg dana jula 2019. nije podržao zakon koji istopolnim parovima daje (skoro) jednaka prava kao i heteroseksualnim.

"Skoro" jer Zakon je, kako je na sjednici Odbora rekao i John M. Barac iz LGBT Foruma Progres, samo korak do jednakosti.

Sjednici Odbora danas nisu prisustvovali članovi Mirsad Murić i Ljiljana Đurašković.

Predlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola uvršten je na dnevni red sjednice Skupštine koja će biti održana za manje od nedjelju dana - 23. juna.

Bonus video: