SNP: Afera Spisak pokazuje na šta je sve aktuelna vlast spremna kako bi zadržala status

Oni su dodali da "osim državnih resursa, ministara i funkcionera koji zloupotrebljavaju svoje funkcije u cilju vođenja predizborne kampanje, stotina tajkuna i preduzetnika koji sipaju novac vladajućoj partiji, kupovine odbornika i poslanika, te crnih fondova, DPS na svojoj strani ima i podatke na osnovu kojih planira i obezbjeđuje svoje izborne pobjede"

1233 pregleda 0 komentar(a)
LOGO SNP-a, Foto: Arhiva Vijesti
LOGO SNP-a, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore je saopštila da ako "dosadašnje skandalozne afere „Snimak“, „Koverta“ i brojne druge nisu bile dovoljne da ubijede domaću i međunarodnu javnost u to kako Demokratska partija socijalista (DPS) dobija izbore u Crnoj Gori, afera „Spisak“ bjelodano pokazuje čime je sve aktuelna vlast spremna da se služi kako bi zadržala svoj status".

"Sada je jasno da DPS ima pristup podacima o građanima koji nisu dostupni ostalim partijama preko biračkog spiska, a u bazi koja sadrži te podatke procjenjuje da li će ih građani glasati na izborima. Naime, podaci kojima raspolaže DPS sadrže i ime oca i rođeno prezime, do kojih se može doći samo preko Centralnog registra stanovništva koji vodi MUP, što je još jedna u nizu klasičnih zloupotreba po kojima je DPS postao prepoznatljiv širom Evrope", navodi se u saopštenju SNP.

Oni su dodali da "osim državnih resursa, ministara i funkcionera koji zloupotrebljavaju svoje funkcije u cilju vođenja predizborne kampanje, stotina tajkuna i preduzetnika koji sipaju novac vladajućoj partiji, kupovine odbornika i poslanika, te crnih fondova, DPS na svojoj strani ima i podatke na osnovu kojih planira i obezbjeđuje svoje izborne pobjede".

SNP podsjeća da su mnogo puta ukazivali na, kako tvrde, zloupotrebe koje vrši najveća partija i upozoravala da se takvoj praksi mora stati na kraj kako bi se obezbijedio minimum demokratskih uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

"U ovakvim uslovima, a naročito posle sramnih događaja u Budvi kada je pogažen parlamentarizam i pokazano da u Crnoj Gori ne postoji ni D od demokratije, postavlja se pitanje svrsishodnosti izlaska na namještene i unaprijed pokradene izbore. Zbog toga, SNP CG još jednom poziva opozicione kolege da se što prije sastanemo i dogovorimo se o pružanju zajedničkog odgovora DPS-u, kako bi se osiguralo da dešavanja u Kotoru i Budvi, „Snimak“ i „Koverta“ ne postanu standardi demokratskog poretka u Crnoj Gori. To dugujemo našim građanima koji već tri decenije čekaju prijeko potrebne promjene i nadaju se boljim vremenima za sebe i svoju djecu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: