Jovanović i Krapović: Međunarodna zajednica da se uključi u pregovore u Budvi, DPS neće upravljati Opštinom

"Svjesni ste činjenice da se Opština nalazi u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, te da ova kriza može da se proširi na ostale Opštine. Nakon neuspješnog mini državnog udara i amaterskog puča DPS-a uspjeli smo da oslobodimo Opštinu i danas se tome svi radujemo"

44167 pregleda 85 reakcija 76 komentar(a)
Nikola Jovanović i Dragan Krapović, Foto: Screenshot
Nikola Jovanović i Dragan Krapović, Foto: Screenshot

Šef kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović i potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović saopštili su da se međunarodna zajednica uključila u pregovore u Budvi.

Oni su poručili da je ovo "još jedan uspjeh aktuelne vlasti", te da nije uspio jučerašnni državni udar.

Naveli su da su Marko Carević i Krsto Radivić jedini legitimni predsjednici Opštine i Skupštine opštine Budva.

"Svjesni ste činjenice da se Opština nalazi u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, te da ova kriza može da se proširi na ostale Opštine. Nakon neuspješnog mini državnog udara i amaterskog puča DPS-a uspjeli smo da oslobodimo Opštinu i danas se tome svi radujemo", kazao je Jovanović.

Prema njegovim riječima izdejstvovali su da pregovore oko razrješenja političke krize otpočnu uz medijaciju Evropske unije, koju ovom prilikom molimo da prihvati naš poziv, te da se aktivno uključe tokom pregovaračkog procesa.

"Jedini legitimni predsjednici su Carević i Radović i oni su od jutros na svojim radnim mjestima, tamo ostaju dok traju pregovori", kazao je Jovanović i zamolio okupljene na razum i dostojanstvo.

Krapović je dodao da je lokalna vlast u Budvi zahvalna na uključenje Evropske komisije, kao i ambasada SAD i Ujedinjenog kraljevstva.

"Želimo da i njima pošaljemo poruku da pomno prate ovaj pregovarački proces. Ono što je današnja pobjeda građana Budve, mogu da vam dam riječ da DPS neće upravljati ovom Opštinom. To je ključna poruka koja će poći danas iz Budve. Oni koji su juče izazvali nasilje, neće od nas izazvati nasilje, izazvaće dostojanstveno ponašanje, politički i svaki drugi otpor demokratskim i mirnim stedstvima", poručio je Krapović.

Bonus video: