Bulatović: DF i Demokrate usmjerene na lični interes. Zovu pristalice da dođu da ruše Budvu

"Njih ne zanima izlazak Budve iz krize, njih ne zanima blokada budvanskog računa, njih ne zanima ništa do lični i partijski interesi", rekao je Bulatović

5019 pregleda 68 reakcija 32 komentar(a)
Vladimir Bulatović, Foto: Vuk Lajović
Vladimir Bulatović, Foto: Vuk Lajović

Pokušavamo da na civilizovan način riješimo nastalu situaciju u Budvi, od koje niko koristi nema, a najvše trpe građani, kazao je Vladimir Bulatović (Crnogorska).

Bulatovića je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsjednika Opštine.

On navodi "da se ponašaju kulturno".

"Različite stavove po pitanju pravnog tumačenja želimo da primaknemo, ali predstavnici DF-a i Demokrata su samo usmjereni na lični interes i zadržavanje pozicija. Zovu pristalice da dođu iz svih krajeva Crne Gore da ruše našu Budvu. Uzdaju se u sigurnu podršku NVO sektora i predstavnika međunarodne zajednice. Na to nećemo pristati budite sigurni. Čuvamo zakon i ako bude bilo koji nadležni zvanični organ odlučio da ja napustim poziciju v.d. predsjednika Opštine Budva, ja ću to odmah uraditi. Ali oni koji su manjina, misleći da će stvaranjem haosa, izigravati žrtve, pa onda molbama međunarodnoj zajednici da reaguje, jer oni nijesu uspjeli da nasilno otmu ono što im ne pripada, neće uplašiti uplašiti i pokolebati”, istakao je Bulatović.

Tvrdi da će dati sve od sebe da "normalno nastavim razgovore sa bivšim predsjednicima Opštine i SO".

"Međutim njih ne zanima izlazak Budve iz krize, njih ne zanima blokada budvanskog računa, njih ne zanima ništa do lični i partijski interesi. Dok god budem obavljao dužnost predsjednika Opštine Budva, nijedan političar, ni jedan privrednik, ni jedan funkcioner, neće mi biti ispred interesa Budve, ispred interesa njenih građana, ispred interesa Crne Gore. Pa ni gospodin Carević, ni gospodin Radović. Zakon je isti i za mene kao i za druge, tu sam da razgovaramo o prevazilasku krize, ali nijesam tu da podlegnem uticaju grupe ljudi koji samo imaju jake glasne žice, i spremni su da prave nerede i uništavaju opštinsku i državnu imovinu".

Bulatović je dodao da mu je želja "da se nastala situacija stabilizuje i da se vratimo redovnom funkcionisanju opštine".

"Želio bih i da podsjetim, da je potpuno protivzakonito mene bivši predsjednik Opštine htio da razriješi, da su nasilno pokušali da spriječe naš ulazak u Opštinu iako na to imamo pravo. Mi se time baviti nećemo. Mirno ću nastaviti da obavljam dužnost koju mi je povjerila većina u budvanskom Parlamentu”, zaključio je on.

Bonus video: