Gigović: Ostrašćenost, sukobi, upotreba sile zavladali politikom Budve

On je kazao da su izričito protiv korišćenja neprimjerenih metoda sile i prinude nad građanima i osuđujemo svako takvo ponašanje

2408 pregleda 41 reakcija 9 komentar(a)
Detalj jučerašnjih događaja u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Detalj jučerašnjih događaja u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Grupa birača “Nova Budva” izražava veliko nezadovoljstvo i neslaganje zbog stepena ostrašćenosti, sukoba i upotrebe fizičke sile koja je zavladala trenutno politikom u Budvi. To je kazao predsjednik Nove Budve Ilija Gigović.

On je kazao da su izričito protiv korišćenja neprimjerenih metoda sile i prinude nad građanima i osuđujemo svako takvo ponašanje.

“Demokratija za koju se zalažemo nije sila ni prinuda, demokratija je razgovor i dogovor. Ovo je naš zajednički grad i neophodno je da sarađujemo i gradimo ga. Imaćemo najtežu sezonu zbog pandemije. Ekonomski udar je naš zajednički neprijatelj. Treba da se pobrinemo da smanjimo štetne posljedice. "Nova Budva" smatra da je neophodno da se smirimo i saberemo. Treba nam mudrost, razum i zajednički rad za ublažavanje posljedica pandemije i za što normalniji život grada”, poručio je Gigović.

Prema njegovim riječima Slike i scene koje Budva šalje u svijet su višestruko štetne.

“Grupa birača "Nova Budva" zastupa stav da je ugled grada direktno vezan za ekonomiju, za naš turizam i život svih nas. Urušavanje mora stati. Obnova odnosa, obnova saradnje i obnova grada mora početi. Članovi i aktivisti "Nova Budva" vjeruju u Budvu. Vjerujemo u dobronamjernost građana. Mi smo za obnovu grada spremni, jer je vrijeme obnove stiglo. Obnova na zdravim osnovama, uz mirnu i demokratsku saradnju građanskih i političkih predstavnika. Uz volju i jasan plan, uz saradnju svih domaćina i dobronamjernih, uspjećemo da prevaziđemo sukobe i probleme. Svi zajedno treba da vjerujemo u bolju Budvu, u novu snagu, svih građana”, zaključio je Gigović.

Bonus video: