Lekić: Ko je naredio policiji u Budvi da preuzima nadležnosti upravno sudskih institucija?

Javnost treba da zna da li je Đukanović ili Marković naredio pomenutu intervenciju

6660 pregleda 19 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Demos
Miodrag Lekić, Foto: Demos

Brutalna intervencija policije u Budvi je pokazala više aspekta koji potvrđuju planirani institucionalni haos u zemlji, kazao je predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

On je kazao da je jedan od ciljeva takve operacije zamagljivanje odgovornosti.

"Crnogorska policija se voljom vrha vlasti i nedavnim zakonskim izmjenama nalazi van poznatih modela političkih sistema u kojima su precizno definisani nadležnosti i odgovornosti", kaže se u saopštenju.

On je kazao da izdvajanja policije iz sistema MUP-a, samim tim i klasičnog mehanizma vlade, otvoren je novi prostor za upravljanje policijom, posebno u osjetljivim dijelu njenih javnih i tajnih intervencija.

"Zato se postavlja pitanje ko je naredio i preuzeo odgovornost za intervenciju policije u Budvi koja je stvorila sliku mučne agonije u zemlji. Javnost treba da zna da li je Đukanović ili Marković naredio pomenutu intervenciju", kazao je Lekić.

"Zato je potrebno da se hitno i jasno redefiniše status policije u političkom sistemu prema poznatim demokratskim modelima kako bi se umjesto sadašnje nedefinisane, državolike funkcije, odredio preciznan status prava, obaveza i odgovornosti policije u sistemu crnogorske države", zaključio je on.

Bonus video: