Završen dijalog u Budvi: Učesnici bez komentara

Rukovodioci “dvije vlasti” u Budvi jutros nisu ušli u zgradu lokalne uprave. Time je ispoštovan dogovor koji je juče postignut, da dok traje politički dijalog niko od njih ne dolazi u opštinske kancelarije.

98693 pregleda 379 reakcija 190 komentar(a)
Carević i Kuč juče u zgradi Opštine, Foto: Vuk Lajović
Carević i Kuč juče u zgradi Opštine, Foto: Vuk Lajović

U Budvi se danas održao politički dijalog predstavnika parlamentarnih stranaka u zgradi Akademije znanja.

Nakon završetka sastanka niko od učesnika nije želio da da izjavu.

Sljedeći dijalog zakazan je za ponedjeljak 23. juna u 10 časova.

Isti scenario je bio i nakon zakazana pauze u 13 časova, kada su akteri sasstanka takođe odbili da komentarišu detalje sa sastanka.

Učesnici nisu željeli da daju izjave za medije po izlasku iz zgrade Akademije.

Demokratsku partiju socijalista (DPS) predstavljali su lider te partije u Budvi Predrag Jelušić, poslanik Nikola Divanović i Snežana Kuč, a na sastanku je bio i Vladimir Bulatović lider Crnogorske. U ime Demokrata prisustvovali su Dragan Krapović i Mijomir Pejović, a u ime Demokratskog fronta Milo Božović i Nikola Jovanović. Socijaldemokrate zastupaju Petar Ivković i Milena Raičković, Građanski pokret URA Božena Jelušić, a SNP Krsto Rađenović.

Sastanku nije prisustvovao nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Rukovodioci “dvije vlasti” u Budvi, gradonačelnik Marko Carević, šef parlamenta Krsto Radović, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč koje je nova odbornička većina imenovala za vršioce dužnosti čelnika Opštine i Skupštine opštine, jutros nisu ušli u zgradu lokalne uprave.

Time je ispoštovan dogovor koji je juče postignut, da dok traje politički dijalog niko od njih ne dolazi u opštinske kancelarije.

Ispred zgrade Opštine nije bilo ni policijskih službenika, a ni građana i simpatizera koji su se prethodnih dana okupljali ispred zgrade.

Prema dogovoru, predstavnici političkih partija koje imaju odbornike u parlamentu ne smiju da daju izjave do postizanja zajedničkog dogovora.

U zgradi Opštine na svome radnom mjestu je jutros bio potpredsjednik Opštine Marko Marković, kao i šef kabineta predsjednika Carevića, Nikola Jovanović.

Bonus video: