Kuč: Povlačimo se sa funkcija ukoliko Upravni sud utvrdi da nismo izabrani u skladu sa zakonom

"Mi nismo oni koji žele tenzije, želimo da "Naše odluke su objavljene u Službenom listu i svi oni koji misle da ove odluke nisu u skladu sa zakonom mogu da pokrenu tužbu prema Upravnom sudu"

20704 pregleda 1063 reakcija 104 komentar(a)
Snežana Kuč, Foto: Screenshot
Snežana Kuč, Foto: Screenshot

Vršilac dužnosti predsjednice Skupštine opštine Budva Snežana Kuč (DPS) kazala je da je ona ta koja će uvijek organizovati dijalog u okviru svojih ovlašćenja.

"Naše odluke su objavljene u Službenom listu i svi oni koji misle da ove odluke nisu u skladu sa zakonom mogu da pokrenu tužbu prema Upravnom sudu a mi ćemo biti ti, ukoliko sud utvrdi da nije u skladu sa zakonom, da se povučemo sa tih funkcija", kazala je Kuč.

Ona je na mjesto predsjednice SO Budva izabrana odlukom nove skupštine većine i dodala je da ne žele vanredno stanje, prijetnje i bezakonje.

"Mi nismo oni koji žele tenzije, želimo da radimo po zakonu i želimo da niko nam ne prijeti, jer mi samo obavljamo svoj posao, želimo da stanje bude redovno kako u zgradi opštine tako i u čitavom gradu. I ja ću kao predsjednica Skupštine pokrenuti inicijativu prema predsjedniku opštine da se sastane sa predstavnicima Vlade kako bi se izvršila što prije deblokada računa opštine", zaključila je Kuč.

Divanović: Novoizabrani čelnici opštine Budva od ponedjeljka da obavljaju svoje djelatnosti

Potpredsjednik OO DPS Budva Nikola Divanović kazao je da je DPS kao najbrojnija i najodgovorniji partija u budvanskom političkom životu mi smo se danas odazvali na poziv predsjednika Opštine Budva, odnosno vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva, gospodina Bulatovića, u nadi da ćemo učestvovanjem u dijalogu o aktuelnoj krizi u Budvi pokušati da nađemo neko zajedničko rješenje sa novom opozicijom u gradu ali to nije dalo očekivane rezultate.

"Dakle ovi ljudi koji su danas i formalno objavljivanjem odluka o njihovom postavljenju u Službenom listu postali vršioci dužnosti Opštine Budva, odnosno Skupštine opštine Budva moraju već od ponedeljka početi da redovno obavljaju svoje djelatnosti. Dakle u prvom redu građani su zainteresovani kako će se odvijati pripreme turističke sezone i vjerujem da je građanima dosta političkih performansa i da su prosto zainteresovani za smirivanje tenzije i za neke teme koje su od egzistencijalnog značaja za razvoj Budve u budućem periodu. Vjerujem da tu jedino Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima ubuduće može ponuditi jednu efikasnu lokalnu samoupravu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: