Milku Tadić Mijović žele za predsjednicu

Razgovor sa Tadić Mijović uslijedio je nakon niza intenzivnih konsultacija opozicionih lidera
98 pregleda 0 komentar(a)
Milka Tadić-Mijović, Foto: Boris Pejović
Milka Tadić-Mijović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.02.2018. 08:02h

Predstavnici tzv. građanske opozicije sinoć su razgovarali sa novinarkom Milkom Tadić Mijović o mogućnosti da bude zajednički kandidat opozicije na predsjedničkim izborima, saznaju “Vijesti”. Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” upućenog u dešavanja, Tadić Mijović se nije izjasnila da li je zainteresovana za kandidaturu.

“Ona je iznenađena tom idejom. Podsjetila je da je čitav život provela u medijima i nikad nije razmišljala da se bavi politikom”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Razgovor sa Tadić Mijović uslijedio je nakon niza intenzivnih konsultacija opozicionih lidera, a građansku opoziciju su predstavljali predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i funkcionerka Demosa Tina Dimić Raičević.

Abazović je prethodno razgovarao sa predstavnicima Demokratskog fronta (DF), a prema informacijama “Vijesti”, iz tog političkog saveza kazali su da nemaju ništa protiv kandidature Tadić Mijović. Čelnici tog političkog saveza su tražili da se razmotri i mogućnost kandidovanja bivšeg ministra policije Andrije Jovićevića, kojem su naklonjeni u Frontu.

Abazović je rekao da opozicija intenzivno traga za zajedničkim kandidatom i da bi ga uskoro mogla predstaviti. Čelnici tzv. građanske opozicije su u srijedu odlučili da se o zajedničkom kandidatu konsultuju sa DF-om, nakon odluke Alekse Bečića da se ne kandiduje.

Bonus video: