Demokrate: Bušković neformalni vlasnik nelegalne zgrade u Baru, slijepo odan DPS-u

"Komandir stanice policije u Baru, Predrag Bušković, jedan je od onih koji je u lancu komandovanja izvršavao naređenje Đukanovića da policija upadne u Opštinu Budva i da primjeni silu nad legalno izabranim predstavnicima vlastu u toj opštini", saopštile su Demokrate

39432 pregleda 73 reakcija 63 komentar(a)
Predrag Bušković, Foto: TV Vijesti
Predrag Bušković, Foto: TV Vijesti

Demokratska Crna Gora tvrdi da komandir stanice policije u Baru, Predrag Bušković "slijepu poslušnost i odanost DPS-u" pokazuje jer je "neformalni vlasnik nelegalne zgrade u Baru".

"Komandir stanice policije u Baru, Predrag Bušković, jedan je od onih koji je u lancu komandovanja izvršavao naređenje Đukanovića da policija upadne u Opštinu Budva i da primjeni silu nad legalno izabranim predstavnicima vlastu u toj opštini. Razlozi za ovakvu slijepu poslušnost i odanost DPS-u Buškovića nalaze se u činjenici da je Bušković neformalni vlasnik nelegalne zgrade u Baru, u Dobrim Vodama. Bušković je 2018. godine izgradio četvorospratnu zgradu u Dobrim Vodama, sa devet apartmana", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da ta zgrada nije prijavljena kao vlasništvo Buškovića, već da se vodi kao imovina njegove majke, te da je na sajtovima za izdavanje apartmana, kontakt osoba njegov sin.

foto: Demokratska Crna Gora

"Bušković ima prijavljenu platu od 1.075 eura, a njegova supruga, zaposlena u Monteputu, ima platu od 786 eura i na svoje ime nemaju prijavljenih nepokretnosti. Buškovići su 2019. godine prijavili da imaju tri stambena kredita, jedan od 50 hiljada eura, sa rokom otplate do 2030. godine, jedan od 10 hiljada, sa rokom otplate do 2025. godine i jedan od 15 hiljada, sa rokom otplate do 2025. godine. Već 2020. godine, iz imovinskog kartona Buškovića nestala su sva tri kredita, u ukupnom iznosu od 75 hiljada eura".

Demokrate u saopštenju navode da je "poslušnost, odanost i sprovođenje svih naređenja DPS-a razlog što unutrašnja kontrola policije ne radi svoj posao".

"Pa kako nije kontrolisala Bakovića, tako nije provjerala ni ovakve promjene u imovinskom kartonu Buškovića ni opšte poznatu činjenicu da je Bušković vlasnik zgrade koja je izgrađena nepoznatim sredstvima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: