"NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO PROTIVUSTAVNO I NEZAKONITO POSTUPANJE VELJOVIĆA"

DF: Pravoslavci da napuste privatnu miliciju Đukanovića koja progoni crkvu i hapsi sveštenike

"Veljović je grubo prekršio svoja ovlašćenja i ugrozio bezbjednost na desetine hiljada građana Crne Gore među kojima je, kao i uvijek, bilo mnogo male djece", ističe se u saopštenju DF

14165 pregleda 51 reakcija 46 komentar(a)
DF, Foto: DF
DF, Foto: DF

Demokratski front (DF) poziva pravoslavce da napuste privatnu miliciju Mila Đukanovića koja progoni crkvu i hapsi sveštenike, saopšteno je danas iz DF.

"DF najoštrije osuđuje protivustavno i nezakonito postupanje direktora Uprave policije (UP) Veselina Veljovića koji je po direktnoj instrukciji predsjednika DPS Mila Đukanovića i njegovog zamjenika Duška Markovića, donio odluku da ne obezbjeđuje i reguliše saobraćaj tokom litija, koje organizuje crkva sa vjernim narodom. Ovakvim ponašanjem, Veljović je grubo prekršio svoja ovlašćenja i ugrozio bezbjednost na desetine hiljada građana Crne Gore među kojima je, kao i uvijek, bilo mnogo male djece", ističe se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da je Veljović "na ovaj način potvrdio ono što znaju svi u Crnoj Gori, a svakim danom zna i sve veći broj ključnih država svijeta, da je ovo privatna država bezakonja kojom vlada jedan čovjek".

"DF još jednom poziva sve pravoslavce u policiji koji nijesu oprljali ruke korupcijom i kriminalom da, napuste privatnu miliciju kojom upravlja potrčko švercera i mafijaša i pređu na stranu svog naroda koji odlučno i hrabro brani svoje svetinje, svoj dom, porodicu, vjeru , tradiciju i svoju Srpsku Pravoslavnu crkvu. Draga braćo i sestre u uniformama, vi ste zakletvu položili narodu i državi, a ne lopovima, kriminalcima, švercerima koji sada žele da iz Crne Gore eliminišu pravoslavno hrišćanstvo, da nas pounijate i pokatoliče. Zato pređite na stranu naroda i sa narodom nastavite krsni hod . Do hristove pobjede. Vi znate da niko nikad nije pobijedio Boga i da je narod ovaj put u pravu, a da je vlast kojoj služite na putu Satane i propasti. Krenite putem Miloja Šćepanovica, Borisa Jankovića. Vuka Vukovića koji nijesu htjeli putem Satane i propasti, nego Božjim putem kojim su nam išli vjekovima naši slavni preci", rekli su iz DF.

Oni su rekli da najoštrije upozoravaju "lopovski satanistički režim da se vrati pameti i da prestane sa progonom i terorom protiv Crkve, sveštenstva i vjernoga naroda i da prestane da bruka ovu državu".

"Crna Gora je danas jedina evropska država u kojoj se hapse sveštenici i progoni Crkva. Ne damo svetinje!!! Svi na litije!!! Do Božije pobjede", zaključuje se u saopštenju DF.

Preporučujemo za Vas