Crnogorska: Demokrate i DF zloupotrijebili službe za odbranu fotelja, kako bi se ponašali da imaju moć na državnom nivou

"Demokratija po mjeri DF-a i Demokrata, sa svih svojih pedeset nijansi, nije i nikad neće biti usmjerena napretku budvanske opštine, već ka pokušaju da populističkim metodama generišu što bolji izborni rezultat, kako bi pokušali da makar još neko vrijeme zadrže vlast" kazali su iz Crnogorske

3064 pregleda 14 komentar(a)
Crnogorska logo, Foto: Crnogorska
Crnogorska logo, Foto: Crnogorska

Crnogorska najoštrije osuđuje huligansko i nasilničko ponašanje odbornika i poslanika Demokrata i Demokratskog fronta (DF)-a, te očekuje i istu reakciju međunarodnih aktera koji su prethodnih dana pozivali na stabilizaciju i razrješenje situacije mirnim putem, navodi se u saopštenju ove partije.

Kažu da od ovakvih političara, iz redova sada već bivše vlasti u Budvi koji sebe stavljaju u ulogu žrtve, očekuju ponovnu zloupotrebu opštinskih resursa, u cilju odbrane fotelja, kako se to dogodilo prethodne nedjelje.

"Oni govore o pokušajima puča, a zloupotrijebili su Komunalnu policiju Budva i Vatrogasnu službu, te stavili kapacitete tih službi u odbranu funkcionerskih fotelja. Oni pričaju o puču, a vozila koja bi trebalo da služe svim građanima Budve, koja su plaćena od novca građana Budve, oni su postavili na ulaz u grad da bi blokirali saobraćaj i stvorili haos. Šta bi se dogodilo da je nekom od građana bila potrebna hitna medicinska pomoć ili sična intervencija" navodi se u saopštenju Crnogorske.

Postavljaju pitanje da li bi se tada Demokrate i DF izvinili i objasnili "da im je preča funkcija nego život građana."

"Da li bi im kazali ‘’Gospodo, mi zloupotrebljavamo vozila koja su plaćena Vašim novcem, ali vi nijeste žrtve, nego mi’’? E dok god uzurpatori budu glumili žrtve, Budva će imati problem. I sa budžetom, i sa istinom, i sa pravdom."

Napominju da je Skupština opštine (SO) Budva koja je donijela odluku o razrješenju predsjednika Opštine Budva i predsjednika SO, te o imenovanju novih vršilaca dužnosti, potpuno je legitimna i izabrana u skladu sa zakonom i da niko nije sporio legitimitet i legalitet tih odbornika dok god su pružali podršku novoj opoziciji u lokalnoj parlamentu, a doskorašnjoj vlasti.

"Demokratija po mjeri DF-a i Demokrata, sa svih svojih pedeset nijansi, nije i nikad neće biti usmjerena napretku budvanske opštine, već ka pokušaju da populističkim metodama generišu što bolji izborni rezultat, kako bi pokušali da makar još neko vrijeme zadrže vlast" kazali su iz Crnogorske.

Tvrde da građani Budve i Crne Gore prepoznaju takve političke pokušaje zamjene teza te da im dobra gluma neće pomoći da prevare biračko tijelo.

"Još jednom ističemo, kada su ovako bahato spremni da ruše opštinsku imovinu, možemo samo pretpostaviti kako bi se ponašali da imaju moć, na državnom nivou", zaključuje se u saopštenju Crnogorske.

Bonus video: