DPS Budva: Pozivamo na smirivanje tenzija, građani da ne nasijedaju na provokacije

Kazali su da DPS kao najsnažnija politička partija u Budvi, pozdravlja odluku Predsjednika da se izbori održe 30. avgusta, što je još jedan pokazatelj da nisu bili u “dosluhu sa šefom države”, kako su im spočitavali iz konkurentskog tabora

5171 pregleda 26 reakcija 8 komentar(a)
OO DPS Budva logo, Foto: DPS Budva
OO DPS Budva logo, Foto: DPS Budva

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva je na sinoć održanoj sjednici dao punu podršku partijskom rukovodstvu za nastavak sprovođenja aktivnosti na konstituisanju efikasne lokalne uprave i intenziviranju priprema za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust, navodi se u saopštenju ove partije.

"Iako je nesporan legitimitet i legalitet vlasti nove odborničke većine, smatramo da oni politički subjekti i pojedinci koji se ne mire sa činjenicom da su izgubili svoje funkcije, imaju legitimno pravo na žalbu kod Upravnog suda. Imajući u vidu brojne opstrukcije ali i njihovo saznanje da je nova odbornička većina sve radila u skladu sa Zakonom i procedurama, ne vjerujemo će se na taj potez odlučiti", navodi se u saopštenju.

Kazali su da DPS kao najsnažnija politička partija u Budvi, pozdravlja odluku Predsjednika da se izbori održe 30. avgusta, što je još jedan pokazatelj da nisu bili u “dosluhu sa šefom države”, kako su im spočitavali iz konkurentskog tabora, niti se rukovodili kratkoročnim političkim interesima, te da je toj partiji na prvom mjestu zdravlje Budvana i suočavanje sa ekonomskim izazovima koji ih očekuju na jesen.

"DPS ima ambiciozan politički program i planiramo da u dobroj komunikaciji sa državnim institucijama odmah odblokiramo račun Opštine Budva, poboljšamo kvalitet života Budvana i popravimo narušeni imidž našeg grada. Predanim radom, odgovornim i stručnim kadrom, projekti iz našeg izbornog programa će doživjeti punu afirmaciju. Vodićemo kampanju dostojanstveno i argumentovano, gdje neće biti mjesta primitivizmu, nacionalizmu, šovinizmu i govoru mržnje. Poručujemo svim građanima Budve da rad i život u našoj opštini ne mogu stati, iako bi to do bivši rukovodioci opštine željeli" kazali su u saopštenju.

Iz DPS-a Budva pozivaju građane da ne nasijedaju na provokacije koje bi poremetile skladan život u gradu, i kažu da će na svaki vid nasilje odgovoriti kulturno i dostojanstveno.

"Svima mora biti jasno da nije DPS ta koja podiže tenzije, naprotiv, mi uporno pozivamo na smirivanje tenzija. Izbori 30. avgusta će biti prava prilika da građani odluče u kakvoj će Budvi živjeti. Sigurni smo da će tom prilikom svoj glas dati za Budvu i za ljude koji će našem gradu vratiti mediteranski šarm. Nastavljamo da radimo svoj posao, odgovorno i dostojanstveno, za drugačiju i evropsku Budvu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: