Carević i Radović napustili zgradu Opštine, pozvali građane da opet dođu ujutro

Predsjednik Opštine Budva kazao da su pokazali da su legitimno izabrani predstavnici građana i da neće dozvoliti promjenu izborne volje

165198 pregleda 410 reakcija 166 komentar(a)
Marko Carević i Krsto Radović ispred zgrade Opštine, Foto: Screenshot
Marko Carević i Krsto Radović ispred zgrade Opštine, Foto: Screenshot

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik SO Krsto Radović pozvali su građane okupljene ispred zgrade Opština Budva da se raziđu i da opet dođu ujutro u 7.45 časova, kada će, kako su poručili, oni biti na radnim mjestima.

Radović je građanima kazao da je završen konsultatitvni sastanak odborničkog i poslaničkog kluba Demokrata i da sjutra nastavljaju.

"Zahvaljujemm što ste bili uz nas. Pokazali smo da Opština nije DPS-ova, da nije njiha tvrđava i da neće biti stjecište kriminala i korupcije. To vam obećavamo dok mi budemo", rekao je Radović, dodajući da se zahvaljuje policiji na korektnosti

Carević je rekao da su pokazali da su legitimno izabrani predstavnici građana i da neće dozvoliti promjenu izborne volje.

On je kazao da bez podrške građana "ne bi mogli ovako uspješno da se nosimo sa svim izazovima".

"Nikada nećemo dozvoliti da se vaša izborna volja promijeni na koruptivan i kriminalan način. Moramo da pokažemo i da nismo rušitelj, već neko ko gradi ovu državu i opštinu i hoće da je izvede na pravi put", rekao je Carević.

Marković: Ključ rješenja je u rukama Džakovića, neka vrati mandat

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković ( Demokratska Crna Gora) kazao je da je ključ rješenja u rukama jednog čovjeka, "koji je krivac za cijelu situaciju" u Budvi.

"To je Stevan Džaković. Neka vrati mandat, da sjutra može uzdignute glave da ide ovim gradom", kazao je Marković obraćajući se okupljenima ispred zgrade Opštine Budva.

Na ulaznim vratima zgrade Opštine u ponedjeljak oko 17.30 časova stao je Marko Carević sa saradnicima i poslanici Demokratskog fronta.

Tu su čekali, kako su tvrdili, da policijske snage uđu u zgradu.

Pojačanje je u ponedjeljak poslijepodne stiglo ispred zgrade stanice policije u Budvi.

Ulaz u zgradu Opštine Budva
Ulaz u zgradu Opštine Budvafoto: Vuk Lajović

Funkcioneri Demokrata su u isto vrijeme bili u kancelariji Radovića.

Više stotina građana bilo je gotovo čitav dan ispred zgrade Opštine.

Funkcioner Demokrata Dragan Krapović pozvao ih je da ne pružaju otpor i puste specijalne jedinice, ako krenu, da ih pohapse.

"Snimite sve neka cijela država vidi", poručio je Krapović.

On je kazao da ni na koji način ne ugrožavaju pripadnike policije.

"Oovdje nema ustaša ni četnika, mi imamo posla sa lopovima i mafijaša”, kazao je on, dodajući da je lider Crnogorske Vladimir Bulatović potpisao nalog da budu uhapšeni.

"Unutra su poslanici, neka nas pohapsi, neka vidi Evropa kako se sprovodi demokratija", poručio je on.

Bonus video: