premijer crne razgovarao sa predsjednikom hrvatske

Marković sa Milanovićem: Otvorena pitanja iz prošlosti da ne naruše duh saradnje i stabilnosti

„Počastvovani smo i činjenicom da ste odabrali Crnu Goru kao drugu državu u koju zvanično dolazite kao predsjednik Hrvatske. To ne vidimo samo kao gest prijateljstva već i kao poruku nastavka suštinske podrške našem evropskom putu“, kazao je Marković

20210 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Crne Gore Duško Marković, Foto: Gov.me
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Crne Gore Duško Marković, Foto: Gov.me

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je večeras predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je konstatovao da dvije susjedne i prijateljske države i saveznice u NATO-u njeguju odlične bilateralne odnose ne dopuštajući da neka otvorena pitanja prošlosti naruše duh saradnje i stabilnosti.

„Počastvovani smo i činjenicom da ste odabrali Crnu Goru kao drugu državu u koju zvanično dolazite kao predsjednik Hrvatske. To ne vidimo samo kao gest prijateljstva već i kao poruku nastavka suštinske podrške našem evropskom putu“, kazao je Marković.

On je dodao da je Crna Gora stabilno na evroatlatnskoj i evropskoj magistrali i zahvalio se hrvatskim zvaničnicima i narodu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u pristupanju NATO i Evropsku uniju.

Preporučujemo za Vas