Krapović: Danas je gradonačelnik Budve komandir stanice policije, sjutra možda Pribilovićka

"Ovo je koordinirana akcija DPS kroz ogroman broj insitucija. Ne postoji instanca u Crnoj Gori kojoj se u ovom trenutku možete obratiti i od nje očekivati nepristrasan odgovor"

41500 pregleda 274 reakcija 37 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović

Danas je predsjednik Opštine Budva očigledno komandir stanice policije, a sjutra će možda biti ministarka Pribilović ili neko treći, ovim riječima prokomentarisao je policijsku blokadu Opštine Budva potpredsjednik Demokrata i odbornik u budvanskom parlamentu Dragan Krapović.

Pripadnici policije od jutros se nalaze u zgradi Opštine Budva, kao i ispred zgrade Opštine, a kako je "Vijestima" rečeno neće nikome dozvoliti da uđe.

Krapović kazao je da oni koji imaju funkcije moraju se pozvati na odgovornost i u pamet da omoguće funkcionisanje Opštinu Budva.

"Ovo je koordinirana akcija DPS kroz ogroman broj insitucija. Ne postoji instanca u Crnoj Gori kojoj se u ovom trenutku možete obratiti i od nje očekivati nepristrasan odgovor. Mi smo juče nastupali u odbrani Ustava, u odbrani države Crne Gore i zakona. Imate u Opštini Budva na današnji dan situaciju da je suspendovan Ustav, prekršene više desetina zakona, suspendovane institucije. Imate situaciju da su pripadnici Uprave policije brutalno zloupotrijebljeni i bačeni u blato u Budvi unazad sedam dana. Imate situaciju da kolege iz DPS preko represivnih organa pokušavaju da izrvrše politički pritisak kroz specijalni policijski tim, SDT. Mislim da je to nezabilježeno u istoriji”, kazao je Krapović.

On je dodao da se vrši pritisak da postanu manje odlučni u borbi za poštovanje zakona i Ustava.

"Kompletnu situaciju u Budvi što se tiče DPS vode Branimir Gvozdenović i Andrija Nikolić iz nekavih hotelskih soba. Glasnogovornici su Vladimir Bulatović, Nikola Divanović i Predrag Jelušić koji na šarlatanski način su pokušali da nas prevare. Upravna inspekcija je potpuno postupala van svojih zakonskih ovlašćenja. Moram reći da smo noć pred onaj prethodni upad policije i hapšenje opštinskih čelnika podnijeli krivičnu prijavu VDT protiv ministarke Suzane Pribilović i upravnih inspektora i najavil šta će se desiti. Niko nije reagovao, nije moralo da onoga dođe", naveo je Krapović.

Poručio je da "milimetar neće odstupiti" u odbrani Ustava i zakona u Budvi.

"Kao odbornik imam potpuno pravo da boravim u prostorijama Skupštine opštine i da obavljam svoju dužnost i od toga neću odustati. Korostićemo sve mirne demokratske načine odbranili dignitet svakog građanina koji je za nas glasao i svih ostalih građana. Moraju shvatiti da se na ovakav način ne može obavljati politika. DPS to kontinuirano radi, gazi zakone, nema nikog ko ih tome ograničava zbog urušavanja kompletnog institucionalnog sistema Crne Gore. Kao posljedica toga dobijete događa od juče", rekao je Krapović i dodao da su juče imali korektnu komunikaciju sa pripadnicima Uprave policije, ali da su bili spremni i neki pripadnici koji nemaju tako korektnu komunikaciju.

On je naglasio da je indikativno i to što Privredni sud nije još odlučivao o deblokadi računa Opštine, što će biti predmet novih krivičnih prijava.

"Imamo brojne načine kojima ćemo manifestovati svoje nezadovoljstvo, imamo brojne načine kojima nećemo dozvoliti da se pogazi član 2 Ustava", kazao je Krapović.

On je napomenuo da su juče u stanici policije više sati boravili čelnici kotorskog tužilaštva, pokušavajući da probaju neko krivično djelo koje bi im pripisalo.

" Tako nešto nisu uspjeli i to je jedini razlog što specijalna policija nije upala u prostorije Opštine", kazao je Krapović.

Bonus video: