Budva: Pušteni Carević, Radović, Vujović...

Više funkcionera i odbornika privedeno tokom današnjih nereda u Budvi

214222 pregleda 1900 reakcija 278 komentar(a)
Gađali jajima automobil u kojem je bio Bulatović, Foto: Vuk Lajović
Gađali jajima automobil u kojem je bio Bulatović, Foto: Vuk Lajović

Policija je u Budvi danas popodne upotrijebila suzavac, nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu.

Na slobodu su, nakon današnjeg privođenja, pušteni predsjednik Opštine Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović, te odbornici DF-a Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, i odbornik SNP-a Krsto Rađenović.

Među privedenima su potpredsjednik i odbornik Demokrata Dragan Krapović, šef Carevićevog kabineta Nikola Jovanović i menadžer Opštine, Milo Božović.

Nedaleko od stanice policije uhapšen je i poznati bokser Nikola Sjekloća.

Privedeni su i načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović, i načelnik Službe za naplatu komunalija Ninoslav Kaluđerović.

Potpredsjednik Opštine Marko Marković kazao je Vijestima da je bio u stanici policije jer je tražio da vidi da li je sa privedenima postupano u skladu sa pravilima. Rekao je da su svi dobro.

Policija je nešto prije 17 sati razbila sve grupe demonstranata.

Nakon 17.30 je ponovo bačen suzavac kod Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša", a potom i na raskrsnici, gdje su izbili nemiri.

Posebna jedinica dovedena je do osnovne škole.

Policija je ranije popodne odbila okupljene ispred zgrade Opštine, kod koje je bio bačen suzavac.

Kamenovana je stanica policije, a suzavac je bačen i u salu Sportskog centra, tokom dječjeg treninga.

Direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević kazao je Vijestima da je bačen suzavac u salu dok su trenirala djeca KK Mogren, starosti između devet i 12 godina. “Djeca su bila u užasnom stanju. Nisu znala šta se dešava jer je dim ispunio dvoranu. Radnici MSC su iznosili djecu i uspjeli spriječiti da izbije požar jer je suzavac pao na parket dvorane”, kazao je Vučićević.

Policija je tokom nereda bacila suzavac i krenula ka okupljenima, koji su vratili suzavac ka policajcima.

Pripadnik Specijalne jedinice policije rekao je reporteru Vijesti da ih okupljeni gađaju kamenicama i da nije sigurno da se ostane. Ispred stanice policije su inspektori sa gas maskama.

Lider Crnogorske u Budvi, Vladimir Bulatović, napustio je stanicu policije koju su građani bili opkolili, nakon što je Bulatović uspio uz policijsku pratnju da napusti zgradu Opštine na sporedni izlaz.

Gađali vozilo jajima
Gađali vozilo jajimafoto: Vuk Lajović

Građani su legli na put koji je blokiran, a oboreni su i kontejneri.

foto: Vuk Lajović

Okupljeni su jajima gađali automobil u kojem je bio Bulatović.

Njega su iz automobila izvukli policajci i građani su bili oko stanice, ne dozvoljavajući da bude sproveden.

Policija je tada stavila gas maske, a komandir stanice upozorio je okupljene da imaju dva minuta da se raziđu. Pripadnici Posebne jedinice su bili prisutni ispred stanice policije.

Okupljeni su Bulatovića po izlasku iz zgrade gađali jajima i pljuvali, a policija ga je brzo sprovela u stanicu.

Okupljeni ispred policijske stanice u kojoj je Bulatović su uzvikivali "izađi, mala".

Pripadnici specijalnih jedinica došli su prethodno na službeni parking Opštine Budva, nakon što su se građani okupili jer se primicao kraj radnog vremena.

Čekali su da iz Opštine izađu Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu izabrala za vršioce dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine Opštine.

Policija je prekjuče pružala asistenciju kada je Bulatović izašao iz zgrade i ušao u službeni automobil, nakon što su građani fizički sprečavali.

Na službenom parkingu je bilo više od 150 građana, koji su blokirali sve izlaze iz zgrade. Na parking je došao i Marko Carević.

Saobraćajni kolaps je izazvan jer je policijski kombi parkiran na ulici, a kordon postavljen uz ivičnjak.