Pejović traži vanrednu kontrolu postupanja pripadnika Uprave policije

"Pejović je tražio od Adžića da hitno i bez odlaganja „izvrše vanrednu kontrolu postupanja pripadnika Uprave policije angažovanih na poslovima u CB Budva i u zgradi Opštine Budva, kako bi se postupanje Uprave policije uvelo u zakonske okvire, neovlašćena lica spriječila u preuzimanju policijskih nadležnosti, a protiv svih odgovornih se poveli odgovarajući postupci“, zaključeno je u saopštenju

2309 pregleda 2 komentar(a)
Mijomir Pejović, Foto: Demokrate
Mijomir Pejović, Foto: Demokrate

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Mijomir Pejović, uputio je načelniku odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, Milanu Adžiću, zahtjev za hitno preduzimanje mjera i dostavu podataka povodom posljednjih događaja u Budvi, saopšteno je iz te partije.

Pejović je naveo da se "dana 24. 6. 2020. godine, u ranim jutarnjim časovima, u prostorijama Opštine Budva, na ulaznim vratima, u hodnicima i pred vratima kancelarija, nenajavljeno i neovlašćeno rasporedilo više nepoznatih lica, bez identifikacionih oznaka ili bilo kakve druge legitimacije“, kaže se u saopštenju.

U zahtjevu se navodi da su ista lica iz Opštine izbacila zaštitare „BiM Security“ koji su unutrašnja služba zaštite Opštine Budva.

Pejović navodi da se sve događalo naočigled i u saradnji sa pripadnicima Uprave policije koji su se nalazili oko i u zgradi Opštine Budva.

Zahtjev
Zahtjevfoto: Demokrate

Nakon toga, navodi se u zahtjevu, ova lica su zabranila ulazak zaposlenima u Opštinu Budva, postupajući na osnovu neformalnog spiska.

„Takođe, ista lica su neovlašćeno primijenila i druga sredstva prinude, fizičku snagu i slično“, stoji u obraćanju Pejovića.

"Pejović je tražio od Adžića da hitno i bez odlaganja „izvrše vanrednu kontrolu postupanja pripadnika Uprave policije angažovanih na poslovima u CB Budva i u zgradi Opštine Budva, kako bi se postupanje Uprave policije uvelo u zakonske okvire, neovlašćena lica spriječila u preuzimanju policijskih nadležnosti, a protiv svih odgovornih se poveli odgovarajući postupci“, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: