Nikšić: Policija upotrijebila hemijska sredstva, povrijeđeni funkcioneri Demokrata i četiri policajca

Iz Uprave policije saopšteno je da je oštećeno više službenih vozila

167723 pregleda 199 reakcija 155 komentar(a)
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Luka Zeković
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Luka Zeković

Nikšićka policija večeras je upotrijebila hemijska sredstva tokom protesta u tom gradu. Privedene su dvije osobe.

foto: Privatna arhiva

Njegoševom ulicom su letjele flaše i kamenice.

Manja grupa demostranata je na Trgu dok policija u vozilima kruži okolnim ulicama.

Iz Demokratske Crne Gore saopštili du da su tokom protesta u Nikšiću prebijeni i povrijeđeni potpredsjednik te partije Momo Koprivica, predsjednik OO Nikšić Marko Mitrović i predsjednik OO Plužine Novica Gogić. Mitrović je, kako su kazali, zadobio teže povrede.

Koprivica
Koprivicafoto: Luka Zeković

UP: Četiri policajca povrijeđena

"Večeras se na Trgu Save Kovačevića bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupa od oko 250 građana kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi. Policija je okupljenim građanima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu na šta su se oni oglušili i u pravcu policije počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete upućujući im uvijedljive riječi. Ovom prilikom su građani oštetili više službenih vozila Uprave policije a četiri službenika Uprave policije su povrijeđena u ovom incidentima", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako navode, primijenila zakonska ovlašećnja i upotrijebila sredstva prinude – "ručni sprej prema grupi lica nakon čega su građani nastavilisa napadima na policiju te je policija upotrijebila sredstva prinude – hemijsko sredstvo i grupa je razbijena".

"Brzom i efikasnom reakcijom policije brzo je uspostavljen stabilan javni red i mir. Policija intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u incidentima a za sada su dva lica privedena u službene prostorije radi preduzimanja dalji mjera i radnji. U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata", saopšteno je iz policije.

Ispred zgrade Opštine Nikšić večeras se okupilo više stotina građana nakon današnjih dešavanja u Budvi.

Policija je od građana tražila da se raziđu, na šta su oni odgovorili povicima "Ustaše".

Pripadnici intervente pod punom opremom obezvjeđivali su ulaz u zgradu Opštine. Narod ih je dočekao aplauzom i skandiranjem "Ustala je Crna Gora svetinja se branit' mora Milo lopove".

Policija u Nikšiću
Policija u Nikšićufoto: Svetlana Mandić

Ispred Opštine su okupljeni skandirali "Carević Bato".

Više od 200 građana je tada krenulo od opštine Njegoševom ulicom ka centru grada skandirajući "Ne damo svetinje" i "Milo lopove".

Kada su stigli do Trga slobode krenuli su nazad ka opštini, a policija ih je pratila.

Građani su stigli do kružnog toka, krećući se pješačkim prelazima, dok im policija ne dozvoljava da prelaze preko pješačkih prelaza.

Pošto im nijesu dozvolili da pređu kod pozorišta nastavili su Bulevarom Vuka Mićunovica, stigli do Zempolja i vratili se nazad ka centru grada. Skandirali su "Milo lopove" i "Milo ustašo".

Bonus video: