Nuhodžić na sjednici Odbora za bezbjednost

Neđeljko Rudović (Demos) na samom početku sednice tražio je da zbog dramatičnih desavanja u Budvi proteklih dana, kao i sinoćnjih u Podgorici i Nikšiću, sjednica bude prekinuta i da budu pozvani predstavnik Vlade i direktor policije da daju odgovore o batinanju građana

9199 pregleda 88 reakcija 9 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Nuhodžić, Foto: Savo Prelević

Sjednici Odbora za bezbjednost, koja je zakazana za sjutra, prisustvovaće ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, dogovoreno je na kolegijuma predsjednika Skupštine.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović rekao je na početku današnje sjednice parlamenta da će samo glasati o predlozima o kojima je završena rasprava, započeta na sjednici 22. aprila, nakon čega prekidaju rad za danas.

Neđeljko Rudović (Demos) na samom početku sednice tražio je da zbog dramatičnih desavanja u Budvi proteklih dana, kao i sinoćnjih u Podgorici i Nikšiću, sjednica bude prekinuta i da budu pozvani predstavnik Vlade i direktor policije da daju odgovore o batinanju građana.

"Policija je čizmama, pendrecima, suzavcem i sprejem odgovorila na opravdani revolt građana zato što im je zgaženo dostojanstvo jer neko hoće Budvanima da ukrade Budvu. Uvjereni smo da je zajednički interes da nam direktor policije odgovori zašto tuku ljude. U suprotnom, ne vidimo smisao da ostajemo danas ovdje, mjesto nam je sa građanima", rekao je Rudović.

On i predsjednik Demosa su potom napustili skupštinsku salu.

I poslanici DF-a su najavili da neće prisustvovati glasanju, kao i i poslanik Goran Danilović (UCG).

"Sve mogu da razumijem, sve možemo da vidimo dvostruko, ali makar dok ne bude jasno ko je bacio djeci suzavac u Budvi, ne mogu da se pravim ludim i odlučujem ovdje. Želim da vidim šta je sa uhapšenim ljudima. Nećemo učestvovati u ovome danas", kazao je Danilović.

Bonus video: