"samo zato što nijesu vas birali"

SD Budva: Budva su i oni građani koje vrijeđate i nazivate prodanim za 50 eura ili džak brašna

Iz SD-a dodaju da je sadašnja realnost Budve više nego sumorna, a ona predstavlja blokirane opštinske račune, ogroman pad turističkih prihoda, povratak novog koronavirusa i njegova moguća progresija

6996 pregleda 56 reakcija 51 komentar(a)
Logo SD-a, Foto: Ilustracija
Logo SD-a, Foto: Ilustracija

Socijaldemokrate (SD) je saopštila da postaje jasno da budvanska koalicija DF, Demokrate, URA i SDP nije izgubila samo vlast u Budvi, već i "zdrav razum i svaku vezu sa realnošću".

Iz SD-a dodaju da je sadašnja realnost Budve više nego sumorna, a ona predstavlja blokirane opštinske račune, ogroman pad turističkih prihoda, povratak novog koronavirusa i njegova moguća progresija.

"No, za navedenu koaliciju je sve to u ovom trenutku potpuno beznačajno. Jedino što je za njih važno je da, kao što su i najavili, svim sredstvima i po svaku cijenu sačuvaju vlast. Ta njihova očajnička želja maskirana je u nekoliko teza kojima ovih dana lamentiraju iz medija i sa opštinskih prozora", navodi se u saopštenju SD-a.

Dodaju da Budva nijesu samo pristalice DF, Demokrata, URA-e i SDP-a.

"„Ne damo Budvu!“ - Gospodo iz odlazeće koalicije, dok nadahnuto uzvikujete ovu parolu, zaboravljate nešto veoma važno: Budva nijeste samo vi i vaše pristalice, koje zdušno prizivate da neredima čuvaju vaše i svoje fotelje i pozicije. Budva su i onih više hiljada građana koje redovno vrijeđate i nazivate prodanim za 50 eura ili džak brašna, samo zato što nijesu vas birali", navodi se u saopštenju SD.

Oni su dodali da se Budva gnuša ponašanja i atmosfere nekulture i linča.

"Budva su i vaši birači, koji ne žele nerede i nijesu vam dali povjerenje da hajdukujete ispred opštine, nego da odgovorno i stabilno vodite grad. A o tome koliko ste uspješno, kao što kažete, vodili grad, imalo bi puno da se priča. Izdvojićemo samo jedan detalj: vi ste bili vlast koja je zadnji put uspjela da donese neku skupštinsku odluku u januaru ove godine. Vama se toliko “žurilo” da grad profunkcioniše, da ste planirali da sjednicu o vašem razrješenju nezakonito odužite 3 mjeseca, čime biste onemogućili donošenje bilo kakve odluke do septembra", navodi se u saopštenju.

SD navodi da se  Ustav se ne brani pljujući po državi u kojoj žive.

“Životima ćemo braniti izbornu volju građana Budve i član 2 Ustava!” - Ako se sjetimo da ste prije dvije godine bestidno izigrali izbornu volju birača Crnogorske, a Ustava se nijeste ni sjetili, jasno je da vi danas branite isključivo vlast. Gospodo, Ustav se ne brani pljujući po državi u kojoj živite, dok u pozadini vaše pristalice pjevaju nacionalističke pjesme koje pozivaju na nestanak te države. A pošto gospodin Carević bez glasova Crnogorske nikad ne bi postao gradonačelnik i bio to dvije godine, najmanje što duguje tim biračima je da ne zapodijeva krvave obračune i omogući njihovom predstavniku da bude gradonačelnik dva mjeseca. “Pozivaju policiju da nas bije!” - Gospodo, prisustvo policije ne izazivaju žrtve nasilja, nego nasilnici. Ko su nasilnici, građani su imali priliku da vide. Ili ste mislili da bilo koji odbornik budvanskog parlamenta treba da ćutke podnosi verbalno i fizičko iživljavanje vaših pristalica, nahuškanih čak i od strane skupštinskog obezbjeđenja, zaduženog da ga štiti?", zaključuje se u saopštenju.