DPS Berane: Član biračkog odbora iz Demokrata odnio kući kovertu sa glasačkim listićima

"Očigledna je bila namjera Demokrata da odnošenjem glasačkih listića sa biračkog mjesta da, ukoliko im rezultat ne bude odgovarao, kreiraju novu "aferu" i optuže DPS za krađu biračkog materijala, što su zapravo oni sami učinili"
53 pregleda 35 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 07.02.2018. 14:39h

Član biračkog odbora iz Demokrata, na biračkom mjestu broj 21 u Zagorju, u Beranama, odnio je sa biračkog mjesta svojoj kući kovertu sa glasačkim listićima na kojima su građani glasali za tu partiju, utvrđeno je komisijskim pregledom zapisnika i biračkog materijala, od strane Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je iz OO DPS Berane.

"Bez obzira na to što je predstavnik Demokrata u biračkom odboru uredno potpisao zapisnik sa biračkog mjesta, on je glasačke listiće odnio sa biračkog mjesta, što je protivzakonito, ali, očigledno, govori i o predumišljaju. Očigledna je bila namjera Demokrata da odnošenjem glasačkih listića sa biračkog mjesta da, ukoliko im rezultat ne bude odgovarao, kreiraju novu "aferu" i optuže DPS za krađu biračkog materijala, što su zapravo oni sami učinili. Ovo je samo jedan od primjera čime su se Demokrate služile na dan lokalnih izbora u Beranama", navodi se u saopštenju DPS Berane.

Na lokalnim izborima u beranama održanim 4. februara, koalicija "Zdravo Berane" osvojila je 14 mandata, Demokratska Crna Gora će imati četiri odbornika u novom sazivu lokalnlog parlamenta, dok je koalicija Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke osvojila 17 mandata.

Bonus video: