OCJENA KOORDINATORA SD ZA PRIMORJE

Orlandić: Istinska socijaldemokratija čvrsto utemeljena na cijelom primorju

On je kazao da je izuzetno zadovoljan uspjehom koji je ta partija postigla na izborima održanim u nedjelju
81 pregleda 13 komentar(a)
Danilo Orlandić, Foto: Socijaldemokrate
Danilo Orlandić, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 07.02.2018. 14:15h

Koordinator Socijaldemokrata za primorje, Danilo Orlandić, kazao je da je izuzetno zadovoljan uspjehom koji je ta partija postigla na izborima održanim u nedjelju.

“Imajući u vidu činjenicu da smo ostvarili više nego duplo bolji rezultat u odnosu na onaj sa parlamentarnih izbora 2016. godine u Ulcinju, odnosno, u brojkama - sa 451 glasa na 1001 glas, naravno da moramo biti izuzetno zadovoljni. Na taj način se nastavlja naš izuzetan niz uspješnih rezultata na lokalnim izborima, koji je krenuo od Tivta”, kazao je Orlandić

Orlandić je istakao da je odličan rezultat Socijaldemokrata posljedica, kako je kazao, iskrenog odnosa prema građanima, jasnog i realno ostvarivog izbornog programa, kredibilnih ljudi koji su garant njegove uspješne realizacije, kao i ideje građanske države i očuvanja multinacionalnog i multikonfesionalnog sklada, koja je, kako je dodao, duboko ukorijenjena u političkom djelovanju Socijaldemokrata.

Orlandić je takođe poručio da se ovom prilikom neće osvrtati na "rukovodstvo partijica u pokušaju i onih u nestajanju koje je svim silama, svakojakim podmetačinama, nastojalo da oslabe nezaustavljiv rast podrške Socijaldemokratama, sada već očigledno, u svakom kutku Crne Gore."

O njima i njihovom političkom moralu, kako je rekao, najbolju ocjenu su dali građani.

“Važnije od svega je činjenica da je ideja socijaldemokratije, pored Tivta, Budve, Kotora i Herceg Novog, sačuvana i u Ulcinju, imajući u vidu da smo, za razliku od proklamovanih navedenih građanskih partija i partijica, jedini u svakoj od tih opština ostvarili parlamentarni status i stvorili realne osnove za naš dalji nezaustavljivi politički rast. I na ovim izborima smo dokazali da smo jedini predstavnik izvornih socijaldemokratskih ideja i vrijednosti. Ovakav trend će se sasvim sigurno nastaviti i u Baru, čime će socijaldemokratska misija dobiti čvrsto utemeljenje na cijelom primorju, jer bez nje nema prosperiteta ni primorja ni čitave Crne Gore. Zbog toga pozivam sve prave socijaldemokrate da kroz istinsku socijaldemokratsku ideju oličenu u Socijaldemokratama Crne Gore, nastave da se bore za državu Crnu Goru, kao što su to uvijek i činili," zaključio je Orlandić.

Preporučujemo za Vas