Vujičić: Marković i Đukanović organizovali nasilnu smjenu vlasti u Budvi

"Vi ste kao premijer poslali policiju u Budvu da okupira opštinu, da rastjerate prve goste, koji su se odvažili da dođu u Crnu Goru, i da pošaljete u svijet sliku kako predsjedništvo DPS-a, šok bombama, suzavcima, prebijanjem obespravljenih građana, dočekuje prve goste”, poručio je Vujičić premijeru

3090 pregleda 8 komentar(a)
Vujičić, Foto: Vuk Lajović
Vujičić, Foto: Vuk Lajović
Predsjednik Građanske akcije dr Božidar Vujičić optužio je premijera Duška Markovića da je sa predsjednikom Milom Đukanovićem organizovao nasilnu smjenu vlasti u Budvi.
“Gospodine Markoviću, slagali ste crnogorsku javnost kada ste rekli da odluka o promjeni vlasti u Budvi nije odluka DPS-a i rukovodstva DPS-a, da se niste bavili tim pitanjem, odnosno da je preuzimanje vlasti u Budvi, volja odbornika, među kojima i volja 12 odbornika DPS-a. Vi ne da niste odlučivali o smjeni vlasti u Budvi, nego ste vi sa predsjednikom partije i ostalim članovima predsjedništva DPS-a, organizovali nasilnu smjenu vlasti u Budvi. To je statutarna obaveza predsjedništva DPS-a određena člana 32 tačka 20 Statuta DPS-a. Vi ste kao premijer poslali policiju u Budvu da okupira opštinu, da rastjerate prve goste, koji su se odvažili da dođu u Crnu Goru, i da pošaljete u svijet sliku kako predsjedništvo DPS-a, šok bombama, suzavcima, prebijanjem obespravljenih građana, dočekuje prve goste”, poručio je Vujičić premijeru.
On je naveo da je Marković kazao da je zakon jednak za sve.
“I to ste slagali. Kako je to zakon o izboru odbornika i poslanika jednak za sve ako se kandidatima na izbornoj listi mandati raspoređuju po redosljedu na listi. Na nejednakost biračkog prava u Crnoj Gori, ukazuje i posmatračka misija OEBS-a i ODIHR-a. Posmatračka misija OEBS-a i ODIHR-a uputila je Crnoj Gori prioritetnu preporuku, da se zakon koji određuje glasanje uskladi sa Ustavom, međunarodnim sporazumima i dobrom praksom, kako bi Crna Gora dobila narodnu Skupštinu, na osnovu jednakog i neposrednog biračkog prava.Gospodine Markoviću, zbog nejednakog biračkog prava, Vi ste predsjednik nelegalne Vlade Crne Gore, jer je Vlada izabrana od neustavne, korumpirane, na diskriminaciji biračkog prava, osnovane, privatne skupštine, u kojoj na osnovu Statuta DPS-a, birač Milo Đukanović, kao predsjednik partije, lično bira 35 poslanika, mjesec dana prije dana određenog za glasanje. Gospodine Markoviću, kao predsjednik Vlade i član predsjedništva DPS-a, progutali ste mamac koji vam se učinio odličnim, odbornika koji vam je ponudio saradnju, koji je mandat dobio od građana koji podržavaju DF, mislili ste da ćete proći kao u Kotoru”, rekao je Vujičić na konferenciji za novinare.
On je pozvao Markovića da prije nego mu odbornik "zapadne u grlu, jer predstavlja glasove građana koji su glasali protiv DPS-a, da povučete kordone policije iz Budve, da kao član predsjedništva DPS-a, ne da saglasnost odbornicima DPS u Budvi da prave postizbornu koaliciju”.

“Ona predstavlja poništavanje istinskog izraza volje građana i na taj način ispoštujete izbornu volju građana, preostala dva mjeseca do izbora. Da na taj način obezbijedite mir u Budvi, da Vlada koliko toliko napuni državni buđet, novcem iz Budve, kao i da građani zarade barem nešto, da mogu da prežive do sledeće sezone. Takođe Vas molim da ne precjenjujete vaše mogućnosti, određivanjem roka od 15 minuta za sređivanje situacije u Budvi, kao i da se izvinite građanima Budve koje ste nazvali ruljom, ako zbog ničeg drugog, onda zbog činjenice da su građani Budve, nosioci suvereniteta u istoj mjeri kao i Vi, stim što Vi, diskriminacijom biračkog prava, vršite funkciju predsjednika nelegalne Vlade Crne Gore i mislite da sa te funkcije možete, zaštitićeni kordonima policije, da nekažnjeno i u nedogled vrijeđate one građane Budve koji nisu glasali DPS”, zaključio je Vujičić.

Bonus video: