SNP: Ponašanje NKT-a skandalozno

"Jučerašnja njihova ocjena o postupanju policije samo je dokaz da ovo tijelo nema namjeru da se bavi onim zbog čega je osnovano, već marketingom i promocijom vlade. I ono malo povjerenja koje su imali kod crnogorskih građana, ovim činom su izgubili", kaže se u saopštenju SNP-a

3513 pregleda 3 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija smatra skandaloznim ponašanje NKT-a, koji, umjesto da se bavi svojim poslom, daje sebi za pravo da daje “punu podršku policiji” i njenim batinaškim akcijama.

Kako dodaju u saopštenju, na ovaj način su preuzeli ulogu i Vlade i Skupštine, što je sramotno i skandalozno.

"I ranije su građani znali da su sve institucije u političkim rukama DPS-a, sada su se uvjerili da je to i ovo i ovakvo tijelo", kažu u SNP-u.

Oni navode da su sve vrijeme argumentovano tvrdili da nije riječ o nacionalnom koordinacionom tijelu, već o političkom, koje koristi struku za predizbornu DPS kampanju, i da kod donošenja njihovih odluka postoje ne samo epidemiološki, već i politički motivi.

"Jučerašnja njihova ocjena o postupanju policije samo je dokaz da ovo tijelo nema namjeru da se bavi onim zbog čega je osnovano, već marketingom i promocijom vlade. I ono malo povjerenja koje su imali kod crnogorskih građana, ovim činom su izgubili. I ranije smo bili svjedoci da jedna pravila važe za predstavnike opozicije i vjerni narod, a druga za članove i funkcionere DPS-a, i ne možemo da se ne zapitamo obični građani da poštuju mjere, kad se istih ne pridržavaju vodeći političari u državi! Koja je logika u donošenju odluke da se zabrane skupovi na otvorenom, dok se u zatvorenom isti mogu održavati?", kaže se u saopštenju SNP-a.

"Zašto, gospodo iz NKT, ne uvedete martovske mjere, kojima se uporno dičite i hvalite njihovim rezultatima, pri čemu ne pominjete da su te iste mjere u potpunosti ekonomski uništile našu državu? I tad i sad, odgovor je više nego jasan svakom građaninu: DPS i NKT se plaše litija, kao i Budve i dešavanja naroda! I njima je kristalno jasno da je njihov politički kraj na vidiku, i da nema te korone, koja ih može spasiti", zapitali su se oni.

SNP smatra da se lista DPS-a za izbore može slobodno nazvati “lista NKT-a”, jer su članovi ovog političkog tijela sa DPS izbornih lista, koji su sada postali i njihove glavne uzdanice.

"Vjerovatno su, poslije njihove pirove pobjede nad koronom, sve svoje aktivnosti usmjerili u kampanju DPS-a i njegovih satelita. Ovu prevaru i nepravdu građani su odavno prepoznali. Izgubili su svaku vrstu kredibiliteta, i narod im, jednostavno, više ne vjeruje. Ako nastave sa ovakvim radom, pred izbore možemo očekivati i njihovu odluku da svi možemo i bez maski da glasamo, ako zaokružimo DPS. A što se tiče njihove podrške batinjanju i maltretiranju od strane policije, dobro bi bilo da makar pogledaju upozorenje gospodina Orava, koji je premijeru poručio da se sva policijska prekoračenja pod hitno moraju ispitati", kaže se u saopštenju.

"SNP pita NKT da nam na vrijeme kažu da li će, u dogovoru sa Đukanovićem, kao u Tivtu odložiti izbore i time, makar na par mjeseci produžiti njegovu vladavinu. Bilo kako bilo, u avgustu ili kasnije, sa maskama ili bez njih, blizu je politički kraj DPS-a, a bogami i ovakvog sramotnog nacionalnog koordinacionog tijela", zaključeno j eiz SNP-a.

Bonus video: