"raskrinkan pokušaj podmetanja i konstruisanja"

Demokrate: Veljović i Nuhodžić da podnesu ostavke

Oni su kazali da "smo prethodnih dana bili smo svjedoci kako je, sa više frontova, Uprava policije pokušala da teret krivice za ispaljivanje suzavca na djecu prebaci na bilo koga drugog, samo kako bi oni oprali ruke", kazali su u Demokratskoj CG

3732 pregleda 7 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon što su predsjednik i generalni sekretar Demokrata, sinoć javno publikovali snimak na kojem se vidi kako suzavac koji je ispalio kordon policije u pravcu SC „Mediteran“ u Budvi, lomi staklo i upada pravo među djecu, pale su u vodu sve krivotvorine Uprave policije u vezi sa otkrivanjem krivca za ovaj događaj, kazali su iz Demokrata.

"Zahtjevamo da nakon potpunog raskrinkavanja pokušaja podmetanja i konstruisanja, direktor Uprave policije i ministar unutrašnjih poslova odmah podnesu ostavku"  poručili su iz Demokrata.

Oni su kazali da  "smo prethodnih dana bili smo svjedoci kako je, sa više frontova, Uprava policije pokušala da teret krivice za ispaljivanje suzavca na djecu prebaci na bilo koga drugog, samo kako bi oni oprali ruke", kazali su u Demokratskoj CG.

"Umjesto da preuzmu odgovornost za suzavac kojim su prekinuli dječiji košarkaški trening, oni su pokušali, najprije, komentarom sa Fejsbuk naloga da optuže neke izmišljene gradjane za taj događaj. Komentar je, naravno, spremno dočekao bot-poslanik Nikola Divanović, kao i bot-mediji, koji su ga odmah i objavili na svojim stranicama, nastavljajući da pletu mrežu ogavnih laži kojima je trebalo skrenuti pažnju sa krivice Uprave policije. Zadnju nit u mreži neistina trebalo je da doda Uprava policije koja bi objavljivanjem sada već konkretnog imena u potpunosti abolirala sebe od ispaljivanja suzavca, koji je zavrsio u Sportskom mediteranskom centru", pojasnili su u ovom političkom subjektu.

Oni su kazali da su demanti majke Jelene Ivanović, a zatim i snimak koji su javnosti predočili Aleksa Bečić i Boris Bogdanović pocijepali  pletivo neistina DPS-a i Uprave policije kao paukovu mrežu.

"DPS je uhvaćen u laži, gdje ga, uostalom, uvijek i prvo tražimo, ali je u instrumentalizovanju policije da služi lažima DPS-a, uhvaćen i Veselin Veljović, direktor Uprave policije", kaže se u saopštenju.