Kusovac: Ne stojim iza akata koje je proslijedila odbornica Kuč

Kuč, koju je odbornička većina imenovala za v.d. predsjednicu zakazala je za sjutra dvije sjednice lokalnog parlamenta na kojima će se prvo aminovati pojačano obezbjeđenje u zgradi Opštine, a potom izbrati i novi gradonačelnik i šef parlamenta

18489 pregleda 195 reakcija 11 komentar(a)
Marija Kusovac, Foto: Vuk Lajović
Marija Kusovac, Foto: Vuk Lajović

Sekretarka Skupštine Marija Kusovac uputila je dopis svim odbornicima da Služba Skupštine nije preduzimala nikave aktivnosti oko kreiranja akata koji su upućeni sa službene adrese odbornice DPS Snežane Kuč.

Kuč, koju je odbornička većina imenovala za v.d. predsjednicu zakazala je za sjutra dvije sjednice lokalnog parlamenta, jednu u 10 časova, drugu u 14 časova na kojima će se prvo aminovati pojačano obezbjeđenje u zgradi Opštine, a potom izbrati i novi gradonačelnik i šef parlamenta.

“Član 52 Zakona o lokalnoj samoupravi , član 86 Statuta Opštine Budva , kao i član 136 Poslovnika o radu SO Budva propisuju da sekretar Skupštine organizuje i stara se o obavljanju stručnih, administrativnih i drugih poslova za Skupštinu i njena radna tijela, dok Odluka o obrazovanju Službe Skupštine opštine Budva propisuje da Služba Skupštine između ostalog učestvuje u pripremi i organizovanju sjednica Skupstine. Na osnovu gore navedenog, ovim putem nalazim za shodno da u okviru svojih nadležnosti obavjestim da Služba Skupštine nije preduzimala nikakve aktivnosti vezane za kreiranje akata upućenih dana 24. juna 2020.godine odbornicima SO Budva mandatnog saziva 2016–2020 godine sa službene adrese elektronske pošte odbornice Snežane Kuč snezana.kuc@budva.me “, navela je Kusovac u dopisu.

Ona je podsjetila da je predsjednik SO Budva Krsto Radovic, najavio je nastavak održavanja 33. i 34. sjednice za 29. jun, ali će o preciznom terminu nastavaka sjednica, u svjetlu mjera NKT-a koje su stupila ne snagu danas 26. juna biti blagovremeno obavješteni.

Bonus video: