Ambasadori EU odobrili otvaranje Poglavlja 8

Međuvladina konferencija EU – Crna Gora na kojoj bi poglavlje i zvanično trebalo da bude otvoreno biće održana u utorak 30. juna na nivou ambasadora

12710 pregleda 158 reakcija 50 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stalni ambasadori zemalja članica Evropske unije u Briselu potvrdili su odluku o otvaranju poglavlja 8 – Konkurencija sa Crnom Gorom, saznaje dopisnik TVCG u Briselu.

Međuvladina konferencija EU – Crna Gora na kojoj bi poglavlje i zvanično trebalo da bude otvoreno biće održana u utorak 30. juna na nivou ambasadora, prenosi portal RTCG.

Prethodno su se predstavnici 27 zemalja članica u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje (COELA) u utorak pozitivno izjasnili o otvaranju posljednjeg pregovarackog poglavlja sa Crnom Gorom.

Odluka o otvaranju pregovarackog poglavlja 8 sa Crnom Gorom donesena je tokom posljednje nedjelje hrvatskog predsjedavanja Savjetom EU, koje će od 1. jula preuzeti Njemačka.

Poglavlje 8, Konkurencija je jedno od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja koje se uvijek otvara i zatvara među posljednjima, navedeno je na zvaničnom sajtu Kancelarije za evropske integracije Crne Gore.

Bonus video: