VIDEO Demokrate: Poslušnik Ašanin dobio nalog od Lazovića i Markovića da relativizuje povrede Mitrovića

"U ovom slučaju grupa DPS huligana nanijela je teške tjelesne povrede dr Marku Mitroviću predsjedniku OO Demokrata Nikšić"

66114 pregleda 620 reakcija 48 komentar(a)
Ašanin, Foto: Printscreen
Ašanin, Foto: Printscreen

Da je diktatorski režim Demokratske partije socijalista (DPS) ispleo kriminalnu mrežu u svim institucijama uključujući i zdravstveni sistem, ne potvrđuje samo djelovanje Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), već i skandalozno ponašanje Ilije Ašanina, direktora nikšićke bolnice, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Iz snimka koji je stavljen na uvid javnosti, jasno se može zaključiti da DPS zdravstveni radnici podređuju etiku i profesiju političko-kriminalnim ciljevima do mjere da pokušavaju umanjiti teške tjelesne povrede građana. Dakle, za režimske doktore, stepen povrede se utvrđuje u zavisnosti ko ih je zadobio i od koga, a ne na osnovu struke i dijagnoze. U ovom slučaju grupa DPS huligana nanijela je teške tjelesne povrede dr Marku Mitroviću predsjedniku OO Demokrata Nikšić. Po direktnom nalogu Duška Markovića i Zorana Lazovića, Ilija Ašanin poslušnik režima dobio je nalog da te povrede relativizuje, da ih pretvori u lake, da umanji njihov značaj i time opravda i napad i primjenu sile i angažovanje huligana, ali i tešku represiju, prekomjernu silu i divljanje službenika policije", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da u realizaciji mračnog plana pomoćnika Sektora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Zorana Lazovića, Ašanin, koji kako tvrde Demokrate protivpravno pokriva funkciju direktora jer se već duže vrijeme nalazi u v.d stanju, bio je spreman da uradi sve, samo da svom kolegi, ljekaru, specijalisti otorinolaringologije umanji stepen povreda uha.

"Ašanin je pokušao eliminisati dežurnog ljekara, kako bi dr Mitroviću uspostavio partijsku, a ne medicinsku dijagnozu. Dakle, riječ je o klasičnoj instrumentalizaciji javne ustanove koja u jednom društvu zaslužuje najveće poštovanje, povjerenje i ugled", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: