DPS Berane: Za razliku od opozicije, mi ne proganjamo one koji promijene partijska uvjerenja

"Zahvaljujemo se gospodinu Radošu Raičeviću na dosadašnjem radu u našoj partiji, koja će, u skladu sa svojim programom, nastaviti da baštini građansku, multivjersku, multinacionalnu i antifašističku Crnu Goru kao zajedničku kuću svih nas"

8497 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista je partija kojoj se uvijek dobrovoljno pristupalo, kao što potvrđuje i nedavno učlanjenje preko stotinu mladih Beranki i Beranaca, što je svojevremeno uradio i gospodin Radoš Raičević. Osim pristupanja, dobrovoljno se i napušta partija, pa postupak Radoša Raičevića nije nikakva nova pojava u političkom životu neke partije, pa ni Demokratske partije socijalista Berana, saopšteno je iz DPS-a.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama i istaknuti funkcioner te partije Radoš Raičević dao je danas ostavku na članstvo u DPS-u, zbog, kako je rekao, neslaganja u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

"Zahvaljujemo se gospodinu Radošu Raičeviću na dosadašnjem radu u našoj partiji, koja će, u skladu sa svojim programom, nastaviti da baštini građansku, multivjersku, multinacionalnu i antifašističku Crnu Goru kao zajedničku kuću svih nas. Za razliku od naše političke konkurencije, mi ne proganjamo nikoga ko odluči da promijeni svoja partijska uvjerenja. U tome i jeste suštinska razlika između nas i njih, tolerancije sa naše i netrpeljivosti sa njihove strane", kazali su iz DPS-a.

Oni su ukazali na to da vjeruju da će i sam Raičević nakon nekog vremena uvidjeti da su potezi DPS-a uvijek bili u interesu svih građana Crne Gore.

"Država u kojoj svi građani i sve vjerske zajednice imaju ista prava, jedan je od naših programskih ciljeva kojem smo bez obzira na sve opstrukcije i pritiske posvećeni", kazali su iz DPS Berane.

Bonus video: