LIDER STRANKE PRAVDE I POMIRENJA

Kalač najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima

"Naše uvjerenje i nada jeste da će Crna Gora podržati ovaj naš politički iskorak i da će i u praktičnom smislu pokazati da je ovo država svih naroda, da je ovo multietnička država, da je ovo država koja je blizu ostvaranja tog društveno-političkog ideala građanskog društva", poručio je Kalač
83 pregleda 21 komentar(a)
Hazbija Kalač, Foto: PR Centar
Hazbija Kalač, Foto: PR Centar
Ažurirano: 07.02.2018. 11:25h

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Hazbija Kalač, biće kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, najavljeno je na konferenciji te partije.

Kalač je kazao da vjeruje u tezu multietničnosti Crne Gore, imajući u vidu da su, kako je rekao, manjinski narodi dali veliki doprinos u stvaranju “Crne Gore ovakve kakva jeste”.

"Naše uvjerenje i nada jeste da će Crna Gora podržati ovaj naš politički iskorak i da će i u praktičnom smislu pokazati da je ovo država svih naroda, da je ovo multietnička država, da je ovo država koja je blizu ostvaranja tog društveno-političkog ideala građanskog društva", poručio je Kalač.

Potpredsjednik SPP-a, Seid Hadžić, kazao je da ta partija ima za cilj da tezu o multietničnosti u Crnoj Gori, oživi u praksi i da na predsjedničkim izborima ponodi predstavnika iz Bošnjačkog naroda.

Hadžić je kazao da očekuje da će Kalač "veoma lako" prikupiti dovoljan broj potpisa za kandidaturu.

"Aktivno ćemo krenuti bukvalno od sjutra sa prikupljanjem potpisa. Očekujemo veoma jaku podršku, pogotovo Bošnjačkog naroda, ali očekujemo i izuzetno interesantnu podršku od svih naroda u Crnoj gori. Ovo je nešto novo na političkoj sceni Crne Gore i hajde da pokažemo koliko smo multietnični. Ovo će biti jedan test cijeloga društva”, istakao je Hadžić.

Član predsjedništva SPP-a, Adnan Ademović, pojasnio je da se ta partija gradi kao dinamična i preduzimljiva stranka, koja će, kako je rekao, pozitivno, temeljito i pravično djelovati na političkoj sceni u Crnoj Gori.

"SPP je, bez sumnje, spremna da dokaže da nije partija koja pasivno svjedoči političkim dešavanjima, već da je partija aktivizma i kosnstruktivnog sudjelovanja na političkom poligonu u Crnoj Gori. Imamo kvalitetne i zdrave ideje, od kojih će imati koristi, kako građani, tako i političari, koji do sada nisu pokazali vizionarski duh, koji je uslov uspješnosti i prosperiteta države i društva“, ocijenio je Ademović.

On je podjetio da su, krajem prošle godine, na redovnoj izbornoj skupštini Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) u Crnoj Gori izabrani novi organi stranke.

„Za predsjenika partije, jednoglasno, je ponovo izabran dosadašnji predsjednik gospodin Hazbija Kalač. Skupština BDZ-a u Crnoj Gori je donijela odluku o promjeni naziva stranke, pa se od 6.12.2017. godine ova stranka zove SPP“, objasnio je Ademović.