"Pendrek koalicija organizuje danas korona parti"

Otvoreno pismo Krsta Radovića odbornicima nove većine: Postupate po aktima koji su u suprotnosti sa Ustavom

Gorana Boretu, šefa filijale MUP-a iz Budve, opominjem da je on kao pripadnik policije jedan od retkih, ako ne i jedini u CG kao odbornik, pozvao svoje kolege iz drugih policijskih sektora da vrše nasilje nad nedužnim građanima Budve.

22312 pregleda 168 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Skupštine opštone Budva Krsto Radović uputio je uoči sjednice pismo svim 17 odbornicnima nove većine budvanskog parlamenta.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Gospodo iz "PENDREK KOALICIJE"(DPS-SD-Crnogorska-Džaković) vi koji organizujete danas "KORONA PARTI". Upozoravam Vas da ne postupate po aktima odbornice Kuč koji su u suprotnosti sa Ustavom, Zakonom, Statutom i Poslovnikom Skupštine opštine Budva. Posebno ističem jer se to nedvosmislneo može utvrditi iz izjašnjenja i službenih zabilješki koje je sačinila sekretarka Skupštine Marija Kusovac. Crpljenjem prava iz neprava kao Vaš manir djelovanja u prethodnom periodu u Budvi, predstavlja smišljen i organizovan kriminalan način djelovanja, što će za posljedicu imati podnošenje krivične prijave od strane mene, kao jedinog legitimnog i legalnog predsjednika SO Budva.

Ovo tim prije , sa posebnim osvrtom na djelovanje odbornice Borilović, Borete i Milaševića, kao pravnika i ujedno i odbornika Vaše pendrek koalicije, koji su uspjeli da mijenjaju i Statut i Poslovnik suprotno načinu na koji se isti donose, i na taj način zloupotrebljavaju službeni položaj, mada smo se toga i nagledali ovih dana i izgleda da vam je takav način funkcionisanja postao manir.

Poseban osvrt i posebno upozorenje šaljem odborniku Milaševiću, kao bivšem sudiji, iz same formulacije da je bivši, jasno nam je kakve su mu presude bile, ako mu je ovo način za sprovođenje prava.

Gorana Boretu, šefa filijale MUP-a iz Budve, opominjem da je on kao pripadnik policije jedan od retkih, ako ne i jedini u CG kao odbornik, pozvao svoje kolege iz drugih policijskih sektora da vrše nasilje nad nedužnim građanima Budve.

Dakle, Skupština opštine Budve je bila okupirana od strane policije, kako iznutra tako i spolja. Pojedine Odluke i rješenja koje izdaje filijala kojom rukovodi gospodin Boreta se izdaju selektivno, kao što je i pravda koja se sprovodi u Budvi ovih dana selektivna, pa tako imamo situacije da se takva rješenja donose i nakon dvije godine.

Gospođica Borilović, kao neko ko je učestvovao u izradi Poslovnika i moja saradnica, koja se borila da svaki zarez bude u skladu sa Zakonom , Poslovnikom i Statutom, iskoristila je prvu priklku da svoju diplomu i pravo, Zakon i Ustav na koje se uvjek poziva baci pod noge i u blato, kao što je to uradila policija na poziv Vladimira Bulatovića i Snežane Kuč, sa poštenim građanima opštine Budva.

Tako da, gospodo odbornici iz pendrek koalicije, ako mislite da pobjegnete od odgovornosti za kršenje Zakona i Ustava, za prebijanje nedužnih građana i djece, bacanja suzavca na djecu Budve, to nećete moći. Vi ste isključivi jedini krivci za sve ono što se u Budvi dešavalo proteklih dana.

Pozdrav, Krsto Radović Jedini legitimni i legalni predsjednik SO Budva

Preporučujemo za Vas