Krapović: Spreman sam da dokažem svoju apsolutnu nevinost

"Policijska uniforma je bačena u blato. Brojna ministarstva i brojne instance koje treba da štite građane su dovele, nažalost do ovakve situacije. Tu smo došli do drskog kršenja desetine normi i zakonskih propisa. Demokrate su se sve vrijeme borile legalnim sredstvima, pozivali na mir i suzdržanost, a sa druge strane smo imali ogoljenu silu i odsustvo senzibiliteta”

10293 pregleda 31 reakcija 29 komentar(a)
Krapović i Demokrate Budva, Foto: Vuk Lajović
Krapović i Demokrate Budva, Foto: Vuk Lajović

Demokrate Budve podnijeće tužilaštvu krivične prijave protiv organizatora današnjih, kako tvrde, nelegalnih skupštinskih sjednica, ali tvrde da će zbog selektivnosti ostati neprocesuirane. Sve odluke koje danas budu donijete su pravno nevažeće, a potpredsjednik Demokrata i odbornik Dragan Krapović smatra da je ovo “nastavak protivustavnog i protivpravnog ponašanja prije svega DPS, institucija države i policije koja je proteklih dana brutalno zloupotrijebljena u Budvi.

"Policijska uniforma je bačena u blato. Brojna ministarstva i brojne instance koje treba da štite građane su dovele, nažalost do ovakve situacije. Tu smo došli do drskog kršenja desetine normi i zakonskih propisa. Demokrate su se sve vrijeme borile legalnim sredstvima, pozivali na mir i suzdržanost, a sa druge strane smo imali ogoljenu silu i odsustvo senzibiliteta”, kazao je Krapović na konferenciji za novinare okružen odbornicima i partijskim kolegama koji su nosili fotografije sa dokazima policijske sile u Budvi.

On je kazao da je podnio najveći teret u ovoj situaciji.

“ Apsilutno sam spreman da kao pojedinac takav teret iznesem, već sam rekao da sam bio u protvoru i ovu situaciju koja je meni stavljena na teret, vrlo teškom krivičnom djelu. Po mom mišljenu sam se držao ljudski, držao jako dobro, jer su mi prvi put stavljene lisice na ruke u 42 godini, da sam bio prvi put u pritvoru. Uvjeren sam u svoju nevinost i političku konstruisanost optužbi koje mi se stavljaju na teret", kazao je Krapović.

Upitan očekuje li da će ponovo biti uhapšen, Krapović je rekao da očekuje baš sve.

“Naravno stavljan onima koji tako postupaju da rade šta misle da treba, ja ću se kao i do sada boriti svim legalnim sredstvima da dokažem svoju apsolutnu nevinost. Očekujem dakle sve". kazao je Krapović.

Bonus video: