MANS: Presuda Čabarkapi je sramota za kompletnu zemlju, u prvom redu za sudstvo i tužilaštvo

"Modifikovana himna Crne Gore nije ništa drugo do prikaz trenutnog stanje u zemlji i refleksija na katastrofalne rezultate upravo onih institucija koje sada zbog legitimne kritike imaju namjeru da utamniče Čabarkapu", piše u saopštenju MANS

6313 pregleda 20 reakcija 17 komentar(a)
MANS, Foto: MANS
MANS, Foto: MANS
Ažurirano: 27.06.2020. 18:43h

Nikakava presuda za javno izrečenu kritiku stanja u kome nalazi naša zemlja, ne može povratiti ugled Crne Gore u kojoj i dalje traje višegodišnji krvavi rat kokainskih kriminalnih klanovima koji predstavljaju neposrednu opasnost za život svakog građanina ove zemlje, saopštili su danas iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

"Presuda koju je juče donio Osnovni sud u Pljevljima je sramota za kompletnu zemlju, u prvom redu za sudstvo i tužilaštvo čijim neradom i propustima smo i došli u situaciju da nas sa ozbiljnih međunarodnih adresa prepoznaju kao mafijašku državu i regionalno švercersko čvorište. Nema sumnje da se radi o pokušaju crnogorskog pravosuđa da ućutka kritičku misao i otvori prostor za sličnu prasku i budućnosti gdje će presuda Velimiru Čabarkapi biti obrazac postupanja prema svakom onom građaninu koji se usudi da javno progovori o ključnim problemima ove države. Modifikovana himna Crne Gore nije ništa drugo do prikaz trenutnog stanje u zemlji i refleksija na katastrofalne rezultate upravo onih institucija koje sada zbog legitimne kritike imaju namjeru da utamniče Čabarkapu", piše u saopštenju MANS.

Kako saopštavaju, "da smo „čuvari kokaina i heroina“ je jasno iz postupka koji su pravosudni organi Crne Gore vodili protiv osumnjičenih narko bosova Kalića i Šarića koji ne samo da nisu procesuirani, već su građani sada zbog propusta i sudstva i tužilaštva primorani da plaćaju milionske odštete iz svog džepa".

"Da „narko dilere nikada ne vezasmo u okove i u lance“, niti smo to ikada imali namjeru kao zemlja, svjedoči i video snimak svadbe Safeta kalića i njegovog veoma prisnog odnosa sa Zoranom Lazovićem, tadašnjim visokim funkcionerom Agencije za nacionalnu bezbijednost. Takvu poruku šalje i imenovanje Lazovića za šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Upravi policije" naveli su oni.

Dodaju i "da je „po drogi čuvena domovina naša mila“ govore i brojne zaplijene kokaina i heroina u lukama širom svijeta gdje se kao organizatori pojavljuju upravo lica koje crnogorski pravosudni organi već godinama nisu u stanju da procesuiraju čak ni za saobraćajni prekršaj".

Ovakav sramotan postupak crnogorskog pravosuđa zahtijeva osudu kompletnog društva, kažu u MANS-U jer ne smijemo dozvoliti da oni koji nikada nisu priveli pravdi šefove organizovanog kriminala, kažnjavaju one koji ih zbog toga kritikuju.

Bonus video: