Budva: Pet odbornika na slobodi; Jovanović: Kriminalci nasilno smjenjuju vlast

U salu SO Budva želio je da uđe odbornik DF Milan Šoljaga, ali mu privatno obezbjeđenje to nije dozvolilo, jer im je rečeno da je zabranjeno

134517 pregleda 589 reakcija 280 komentar(a)
Sukob Rađenovića i Sekulovića, Foto: Printscreen
Sukob Rađenovića i Sekulovića, Foto: Printscreen
Ažurirano: 27.06.2020. 20:40h

Pet odbornika u Skupštini opštine (SO) Budva - Krsto Rađenović iz Socijalističke narodne partije (SNP), te odbornici Demokratskog fronta (DF) Nataša Mitrović, Dejan Božović, Janko Dimić i Đorđe Vujović pušteni su su danas iz stanice policije u Budvi nakon saslušanja.

Svih pet odbornika je privedeno ranije danas.

Poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Nikolu Divanovića, nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Budva danas je izabrala za predsjednika Opštine Budva, dok je Anđela Ivanović (Crnogorska) izabrana za predsjednicu SO Budva od strane 17 odbornika - 12 odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), tri Crnogorske, jednog iz redova Socijaldemokrata (SD) i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

U salu SO Budva želio je da uđe odbornik DF Milan Šoljaga, ali mu privatno obezbjeđenje to nije dozvolilo, jer im je rečeno da je zabranjeno.

Šef kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića (DF) i funkcioner DF Nikola Jovanović kazao je da da kriminalna organizacija nasilno smjenjuje vlast a ne dozvoljava da Šoljaga uđe na sjednicu.

On je kazao da su odbornici DF isprskani sprejom od strane privatnog obezbjeđenja.

Sjednica SO Budva je bila prekinuta pa nastavljena, nakon što se sala provjetrila od upotrebe biber spreja, potvrđeno je "Vijestima".

U skupštinskoj sali ranije je umalo je došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

Odbornici Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) ušli su ranije na sjednicu nove većine u SO Budva poslije brojnih peripetija sa privatnim obezbjeđenjem na ulazu u holu zgrade.

Na video nadzoru sale se navodno vidi da da je odbornik DF Đorđe Vujović upotrijebio biber sprej, a da je odbornik DF Janko Dimić dva puta udario nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u predjelu grudi.

Odbornik DF Đorđe Vujović je snimio kandidata za novog gradonačelnika Nikolu Divanovića unutar sale obraćajući se javnosti da je doveden iz Podgorice da zaduži Budvu za 40 miliona eura.

Ubrzo je na sjednicu upalo i privatno obezbjeđenje.

Janko Dimić (DF) kazao je da je bačen suzavac i da su odbornici istjerani.

Krsto Rađenovic (SNP) kazao je da je odbornik bačen na zemlju i prskano mu u oči i da su maltretirani od strane organizovane kriminalne grupe (OKG).

Odbornici Krsto Rađenovic (SNP) i Dejan Božović (DF) odvedeni su u policiju.

Odbornici nove skupštinske većine u Budvi, ušli su ranije u zgradu Skupštine opštine Budva, ovog puta im je dozvoljeno na glavni ulaz, bez legitimisanja.

Simpatizeri DF-a dobacivali su nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću da ne ulazi u zgradu.

Odbornici DF zaustavljeni na glavnom ulazu od strane privatnog obezbjeđenja.

Odbornici DF-a i SNP-a ispred SO Budva
Odbornici DF-a i SNP-a ispred SO Budvafoto: Vuk Lajović

Odbornici DF I SNP odbijaju da pokažu legitimaciju obezbjeđenju iz privatne agencije koji ne želi da pokaže svoje legitimacije.

Prilikom ulaska ono su uspjeli da snime pripadnike obezbjeđenja.

Doslo je do komešanja kada je obezbjeđenje pokušalo da spriječi odbornicu DF-a Natašu Mitrović.

Predstavnici medija su zaustavljeni ponovo na ulazu.

Novinarka Pobjede Đurđica Ćorić nasilno je izbačena hola, odbornici DF-a skočili da je brane od privatnog obezbjeđenja.

Novinarka Ćorić je podignuta i gurana u holu , da bi je potom izbacili napolje.