Sekulović Radoviću: Odborniče, šta je cilj čitanja naših imena, da li želite da nas žigošete i zastrašite?

"Diplome nismo stekli plagijatom, kao predsjednik Vaše stranke, već mukotrpnim radom, odricanjem i učenjem, ali Vi to ne možete da razumijete. Mi nismo kvazi biznismeni i karijeristi, željni medijske pažnje. Mi smo časni ljudi, koje poznaje cijela Budva"

21225 pregleda 92 reakcija 93 komentar(a)
Sekulović, Foto: Printscreen
Sekulović, Foto: Printscreen

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Slupštini opštine (SO) Budva Milija Sekulović poručio je predsjedniku Skupštine opštine (SO) Budva Krstu Radoviću (Demokratska Crna Gora), povodom njegovog svakodnevnog prozivanja odbornika koji su podigli ruku za njoegovu smjenu, da mu moraju skrenuti pažnju da čvrsto stojimo iza svake njihove odluke.

"Odborniče, šta je cilj čitanja naših imena? Da li želite da nas žigošete i zastrašite? Da li je toliko teško shvatiti da postoje ljudi koji smatraju da niste dorasli zadatku da budete predsjednik Skupštine, a od onomad, da niste ni dostojni tog položaja? Među nama su tri pravnika, dva doktora, novinar, profesor, ekonomista i turizmolog, i mi smo svi do jednoga na vrijeme završili svoje visoke škole. Diplome nismo stekli plagijatom, kao predsjednik Vaše stranke, već mukotrpnim radom, odricanjem i učenjem, ali Vi to ne možete da razumijete. Mi nismo kvazi biznismeni i karijeristi, željni medijske pažnje. Mi smo časni ljudi, koje poznaje cijela Budva. To što nismo željeli da učestvujemo u Vašoj "šatorskoj menažeriji" je stvar dostojanstva, ali se od Vas ne očekuje ni ovo da shvatite. To što se ni sekundu ne kajete što ste nas izložili bezbjednosno rizičnim događajima ispod šatora, govori o Vašem stanju svijesti", istakao je Sekulović.

On je dodao da je ulazak u polemiku sa Radovićem i njemu sličnim, za njih je "valjanje u blatu".

"Zbog svog vaspitanja to sebi ne možemo dozvoliti. Razgovarati možemo sa svima, kao i razmjenjivati kulinarske recepte, ali polemisati možemo samo sa pristojnim ljudima, a to svakako niste Vi, odborniče Radoviću. I na kraju, naravno da smo tu da odgovaramo za to što Vas smatramo nedostojnim i nedoraslim za funkciju koju ste obavljali, ali ne i za sve Vaše srednjoškolske performanse, jer ste još uvijek na nivou, razmaženog i nezadovoljnog adolescenta. Odborniče, nas ovako "jadne" partija nije isturila i napravila marionetu kao Vas. Svjedoci smo da ste i sjednice vodili tako što su Vašim odlukama upravljali drugi, telefonom. Naš savjet Vam je da se upristojite i jos jednom razmislite o posljedicama Vaših postupaka, računamo da ste koju godinu zreliji u odnosu na vrijeme kad ste bahato proslavljali Vaš prvi milion. Nije kasno, krenite odmah, sada ćete imati vremena na pretek. I naravno, ako mislite da će Vam to nešto pomoći, čitajte naša imena svaki dan, gdje god se našli, mi ih ponosno nosimo i stojimo iza svake naše odluke", poručio je Sekulović Radoviću.

Predsjednik SO Budva Krsto Radović je 26. juna optužio ministarku javne uprave Suzanu Pribilović, poslanika DPS-a Nikolu Divanovića, šefa budvanskog DPS-a Predraga Jelušića, odbornicu Snežanu Kuč i 17 odbornika da stoje iza hapšenja Dragana Krapovića, Nikole Sjekloće, Jasne Dokić, Dragana Božovića, Igora Đuraševića, Nenada Bugarčića i ostalih službenika i vatrogasaca u Bidvi.

On je tada poručio je da su oni sramota za Budvu i pročitao imena odbornika.

“To su Marko Vuković, Gojko Ljubanović, Snežana Kuč, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Nilašević, Anđela Borilović (Ivanović) i Stevan Džaković", kazao je tada Radović i rekao da svi građani Budve treba da prezru.

Bonus video: