DF: Bezbjednosno interesantna lica po nalogu Lazovića pratila Mandića u Beogradu i Trebinju

"Ne moramo napominjati da je Zoran Lazović poznat po bliskoj saradnji sa najvećim kriminalcima ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu, o čemu postoje čitav niz konkretnih dokaza"

38842 pregleda 64 reakcija 56 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) saopštio je da su prije neki dan bezbjednsno interesantna lica po naređenju pomoćnika Sektora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Zorana Lazovića pratile lidera DF Andriju Mandića u Beogradu.

Iz DF su dodali da je to otkrila policija Srbije, kao i da je ranije Mandić takođe po nalogu Lazovića praćen u Trebinju.

"Crnogorske bezbjednosne službe godinama su snažno prisutne u Srbiji, gdje obavljaju razne prljave poslove za režim u Podgorici, od šverca narkotika i podrške partnerskim kriminalnim klanovima do praćenja političkih protivnika Mila Đukanovića i finansiranja raznih antisrpskih krugova koji rade protiv države Srbije, a za potrebe vlasti iz Prištine. Prije neki dan, a po naređenju Zorana Lazovića, nekoliko bezbjednosno interesantnih lica pratila su u Beogradu Andriju Mandića, što je otkriveno od strane policije Srbije. Ranije je Andrija Mandić praćen u Trebinju po nalogu istoga naredbodavca. I kada se sve ovo poveže sa otkrivenim planom za pripremu atentata na Milana Knezevića dobija se mnogo šira slika o namjerama režima Mila Đukanovića vezano i za Andriju Mandića. Ne moramo napominjati da je Zoran Lazović poznat po bliskoj saradnji sa najvećim kriminalcima ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu, o čemu postoje čitav niz konkretnih dokaza. To ga je posebno preporučilo da se po direktnoj naredbi Mila Đukanovića vrati u policijsku službu i to na mjesto zamjenika direktora Uprave policije", ističe se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da su više puta javno upozoravali vlasti i građane Srbije da je djelovanje crnogorske agenture i crnogorskih kriminalaca na prostoru te države ne samo opasnost za srpski narod i SPC u Crnoj Gori, nego i samu Srbiju.

"Sličnu poruku smo poslali i rukovodstvu Republike Srpske. Zato vjerujemo da će Srbija i Republika Srpska, uložiti ozbiljan napor na potpunom razbijanju i eliminisanju crnogorske agenture u ovim zemljama. Nije nikakva tajna da se najveći procenat šverca narkotika u Srbiji obavlja upravo preko saradnika i članova ANB i drugih ljudi bliskih režimu Mila Đukanovića. Tim novcem, koji je stečen trovanjem i uništavanjem srpske mladosti, između ostalog plaća se najveći šljam u Srbiji, koji pod imenima raznih nezavisnih analitičara, slobodnih novinara, bivših bezbjednjaka, NVO aktivista, univerzitetskih profesora, sa medija koje kontrolišu Milo Đukanović i Zoran Lazović, napadaju srpski narod i SPC u Crnoj Gori. Smatramo da je veoma važno odmah preduzeti razbijanje i eliminaciju ovih kriminalno-bezbjednosnih struktura iz društvenog i političkog života Srbije, a time bi se njihova zločinačka aktivnost značajno suzbila i u Crnoj Gori", poručili su iz DF.

Bonus video: