Milić traži od direktora Uprave policije detalje o zaštitarima u Budvi

Da li je policija, u skladu sa obavezama iz Zakona o zaštiti imovine i lica, izvršila kontrolu svih angažovanih lica firme

4174 pregleda 3 komentar(a)
Milić, Foto: Boris Pejović
Milić, Foto: Boris Pejović

Poslanik SNP-a Srđan Milić zatražio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića da na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu saopšti ko je konkretno tražio asistenciju policijskih snaga u Budvi, ali i ko je iz njegovog resora bio zadužen za komunikaciju sa privatnim obezbjeđenjem.

Da li je policija, u skladu sa obavezama iz Zakona o zaštiti imovine i lica, izvršila kontrolu svih angažovanih lica firme - naročito u dijelu posjedovanja posebnih sertifikata i raspolaganja sredstvima za postupanja u slučajevima opasnosti, nasilja i nereda”, jedno je od njegovih pitanja u koje su “Vijesti” imale uvid.

Ističući da pripadnici firme nisu imali identifikacije na službenoj odeći, poslanik je pitao direktora zašto ništa nisu preduzeli po tom pitanju. On od Veljovića traži i da saopšti šta se preduzelo povodom toga što su “predstavnici firme bili učesnici incidenta”.

Odbor će danas održati sjednicu na temu “Razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije povodom dešavanja u opštini Budva”, a na nju su pozvani ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i Veljović.

Bonus video: