DPS: SPC ozvaničila početak izborne kampanje

Oni su dodali da su se nagledali toga i 2006. i sve vrijeme anti NATO kampanje, "i potpisi, i skupovi i proglasi i organizovane plemenske skupštine.... Dakle, već viđeno"

13691 pregleda 725 reakcija 93 komentar(a)
Logo DPS-a, Foto: DPS
Logo DPS-a, Foto: DPS

Srpska pravoslavna crkva započela je juče, i zvanično, vidovdanskim molebanima kampanju za predstojeće izbore, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Najavljena vjerska okupljanja, zapravo su bili politički mitinzi, naravno epidemiološki rizični, uz novi detalj - govornike u funkciji predstavnika strukovnih udruženja koji podržavaju ovu listu. Uzgred, ova najnovija crkvena akcija, organizovanja podrške raznih “profesionalaca” - od ljekara, preko profesora, studenata a vjerujemo, da doseže do penzionera, radnika i seljaka... - sve je samo ne spontana. I površni posmatrač, uočava da se radi o istom rukopisu i prostom štancovanju sličnih proglasa. Očigledno, samo još jedna od akcija, osmišljenih pred naredne izbore kojom se, kao i obično, diriguje van Crne Gore. navodi se u saopštenju DPS.

Oni su dodali da su se nagledali toga i 2006. i sve vrijeme anti NATO kampanje, "i potpisi, i skupovi i proglasi i organizovane plemenske skupštine.... Dakle, već viđeno".

"Dok su “profesionalci” bili okosnica mitinga u Podgorici, u Grblju, u skladu sa političkim trenutkom u Budvi, očekivano, govorio je mitropolit Amfilohije, dok mu je na bini tercirao funkcioner DF, Marko Carević. Primjećujemo da je Mitropolit u svom govoru “svega” 11 puta spomenuo pojam “bratoubilaštvo”, i tako “slučajno” skladno uklopio narativ svoje besjede sa tezom o “građanskom ratu”, koji se prije neki dan priviđao jednom funkcioneru Demokratskog fronta. Nije potrebno da dodamo da je i ovoga puta, Carević na mitingu, po već ustaljenoj praksi, zavapio za litijama i podršci građana na izborima 30. avgusta".

Iz ove partije su dodali da je miting u Podgorici, završen je kako i dolikuje njihovom poimanju vjere, pjesmom: “nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije”.

"Podsjećamo političke pristalice te anticrnogorske hajke zaogrnute mantijom, kako bi se "vjerni narod" lakše preveslao, da je kroz istoriju baš Vidovdan znao da bude fatalan za ideologiju čiji su promoteri i sljedbenici. Ni sudbina ove koalicije ne sluti na bolji ishod", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: