tokom sastanka pažnja usmjerena na sjever crne gore

Marković i novi šef misije UNICEF-a u CG: Ponosni smo na rezultate

„Radeći zajedno na pravima djece i njihovoj zaštiti, radimo najbolju stvar za ovu i buduće generacije“, kazao je Marković

1759 pregleda 193 reakcija 2 komentar(a)
Novi šef predstavništa UNICEF - a u Crnoj Gori Huan Santander i premijer Crne Gore Duško Marković, Foto: Gov.me
Novi šef predstavništa UNICEF - a u Crnoj Gori Huan Santander i premijer Crne Gore Duško Marković, Foto: Gov.me

Crna Gora je ponosna na misiju UNICEF-a i na rezultate koje su zajedno ostvarili u promovisanju i zaštiti prava djece i mladih, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa novim šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

„Radeći zajedno na pravima djece i njihovoj zaštiti, radimo najbolju stvar za ovu i buduće generacije“, kazao je Marković.

On je istakao odličnu saradnju UNICEF-a i resora, ali i drugih društvenih aktera u Crnoj Gori i ocijenio da je naša država dobar primjer u regionu.

Zahvalivši Markoviću na posvećenosti u cilju zaštite prava djeteta, Santander je naglasio opredijeljenost UNICEF-a da nastavi sveobuhvatnu podršku Crnoj Gori u cilju unapređenja stanja u oblasti djelovanja misije ove UN agencije.

On je kazao da će UNICEF u narednom periodu biti fokusiran na smanjenje siromašta među djecom, te sa tim povezanim temama koje se odnose na pristup obrazovanju, zaštiti od nasilja i obezbjeđivanju zdravstvene zaštite.

Marković je kazao da je Crna Gora posvećena i pitanju mladih te stvaranju uslova za njihov kvalitetniji život, zaposlenje i ostanak u našoj državi.

Posebno je akcenat stavljen na sjever države gdje je u mandatu ove Vlade uloženo na desetine miliona eura u različitu infrastrukturu koja će za rezultat imati otvaranje novih radnih mjesta u narednom periodu.

Premijer je zahvalio na podršci UNICEF-a i UN-a u borbi protiv koronavirusa kako Crnoj Gori tako i globalno, a Santander je čestitao našoj državi na postignutim rezultatima, pravovremenoj i efikasnoj reakciji. Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori je rekao i da Vlada, u drugom talasu koronavirusa, pokazuje da je odgovorna u tretiranju novih slučajeva a pozitivnim ocijenio i ekonomske mjere.