Brajović: Skupština posvećena afirmaciji prava djece

Predsjednik parlamenta je prenio zadovoljstvo saradnjom sa UNICEF-om i naglasio da će ona biti nastavljena

996 pregleda 2 komentar(a)
Brajović i Santander, Foto: Skupština Crne Gore
Brajović i Santander, Foto: Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore posvećena je afirmaciji prava djece, kao neophodne društvene potrebe i vrijednosti, ocijenio je predsjednik Parlamenta Ivan Brajović u razgovoru sa novoimenovanim šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom.

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, čestitajući Santanderu stupanje na dužnost, prenio zadovoljstvo saradnjom sa UNICEF-om i naglasio da će ona biti nastavljena.

Brajović ukazao na značaj rada UNICEF-a u Crnoj Gori, koji je prepoznat u crnogorskoj javnosti.

Brajović je Santandera upoznao sa edukativnim programom „Demokratske radionice“ i „Dječijim parlamentom“, koji za cilj imaju da podstaknu interesovanje mladih za politiku i demokratske procese, omoguće upoznavanje sa načinom donošenja zakona, radom poslanika i Skupštine kao institucije.

Navodi se da je Santander kazao da je zadovoljan intenzivnom saradnjom UNICEF-a sa Skupštinom i istakao da će prioritet njegove misije u Crnoj Gori biti borba protiv dječijeg siromaštva.

On je naglasio je ključnu ulogu Parlamenta u zaštiti kako ljudskih, tako i dječijih prava.

Iz Skupštine su kazali da je Santander naročito pohvalio sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv Kovida 19.

Bonus video: