Čavor: Odbor osudio napad na policajce kao napad na državu

"Odbor smatra važnim da država pokaže snagu i odlučnost na zaštiti svojih interesa i interesa građana", kazao je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu

10367 pregleda 14 komentar(a)
Lavor, Foto: Biljana Matijašević
Lavor, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Branko Čavor kazao je da su današnjoj sjednici tog skupštinskog tijela prisustvovali svi članovi iz redova opozicije i vlasti, te da je sjednica bila uspješna.

"Odbor je oštro osudio svaki vid napada na službenike policije, što je atak na državu. Odbor smatra važnim da država pokaže snagu i odlučnost na zaštiti svojih interesa i interesa građana. Ovo su bili zaključci koje je prihvatila većina članova Odbora. U ovakvin situacijama i mediji imaju svoju ulogu u smirivanju tenzija", kazao je Čavor.

Na pitanje zašto je sjednica bila zatvorena odgovorio je da postoji zakon o parlamentarnom nadzoru i, imajući u vidu da su informacije pod oznakom stepenom tajnosti, nije bilo moguće da bude javna.

Odgovarajući na kritike poslanika DF-a i člana Odbora, Nebojše Medojevića, rekao je da je u pitanju manipulacija i da on sam postavlja pitanja i na njih odgovara.

Bonus video: