Zbog dešavanja u Budvi odbornici opozicije u Danilovgradu bojkotovali parlament

"Zamislite državu u kojoj se kontinuirano privode, hapse i zatvaraju odbornici i poslanici, bez skidanja imuniteta, samo zbog svog opozicionog djelovanja", piše u saopštenju koje su potpisali odbornici Demokratskog fronta Dragan Bojović i Pero Radonjić, Branislav Ivanović iz Socijalističke narodne partije i nezavisni odbornik Darko Dragović

9357 pregleda 2 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Shutterstock
Danilovgrad, Foto: Shutterstock

Opozicioni odbornici iz Danilovgrada nijesu danas prisustvovali zasijedanju lokalnog parlamenta, jer, kako su kazali, na taj način izražavaju protest i revolt zbog brutalnog nasilja koje Demokratska partija socijalista sprovodi nad legalno i legitimno izabranim vlastima u Budvi.

"Ako se u parlamentima, koji treba da budu hramovi demokratije, umjesto argumenata koriste pendreci, suzavci, privatna obezbjeđenja i batinaši, onda je obesmišljen svaki politički dijalog i svaka politika. Kako voditi raspravu sa DPS-om u Danilovgradu kada ista partija u Budvi, zloupotrebljavajući policiju, tužilaštvo, pa i kriminalne strukture, primjenjuje golu silu nad našim kolegama odbornicima? Zamislite državu u kojoj je legalno izabranim predstavnicima građana zabranjen ulazak u parlament od strane neidentifikovanih, neovlašćenih lica, pod maskama. Zamislite državu u kojoj se ponovo, po ko zna koji put, grubo krši izborna volja građana, i vlast uspostavlja i smjenjuje političkom korupcijom. Zamislite državu u kojoj se kontinuirano privode, hapse i zatvaraju odbornici i poslanici, bez skidanja imuniteta, samo zbog svog opozicionog djelovanja", piše u saopštenju koje su potpisali odnornici Demokratskog fronta Dragan Bojović i Pero Radonjić, Branislav Ivanović iz Socijalističke narodne partije i nezavisni odbornik Darko Dragović.

"Zamislite državu, kandidata za EU i “lidera u regionu”, u kojoj se krivično gone crkveni velikodostojnici i nedužni građani, samo zato što su na miran i dostojanstven način stali u odbranu slobode vjere i osnovnih ljudskih prava. Ušli smo u zonu ogoljene tiranije i apsolutizma jednog čovjeka i s njim interesno povezane grupe ljudi, koji devastiraju sve institucija i svaki oblik političkog života. Izražavamo apsolutnu solidarnost i zajedništvo sa našim kolegama i prijateljima iz Budve u njihovoj pravednoj borbi za očuvanje Ustava, zakona i osnovnih postulate demokratije. Samo istrajno i zajedno do slobodne Crne Gore, bez kriminala i korupcije, za našu zajedničku, a ne privatnu državu, za vladavinu institucija, a ne kriminalnih grupa, za jednaka prava za sve", piše u saopštenju.

Bonus video: